Antena Meniu Search
x

Ţara Galilor s-a calificat la Cupa Mondială, după o aşteptare de 64 de ani. Cum arată grupele Qatar 2022

Reprezentativa Ţării Galilor s-a calificat, duminică, la Cupa Mondială din Qatar, câştigănd cu scorul de 1-0 finala cu Ucraina a barajului pentru un loc la turneul final.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 06.06.2022, 14:12

Gareth Bale sărbătoreşte alături de coechipieri calificarea Ţării Galilor la Cupa Mondială
Ţara Galilor a învins Ucraina în ultimul meci al barajului european de calificare la CM 2022 - Shaun Botterill/Getty Images

Selecţionata Ţării Galilor s-a calificat la Cupa Mondială de fotbal din 2022, după ce a învins Ucraina cu scorul de 1-0 (1-0), duminică seara, la Cardiff, în finala ultimului baraj european pentru turneul final din Qatar.

Golul a fost marcat de ucraineanul Iarmolenko, în minutul 34, în proprie poartă. Acesta a deviat nefericit cu capul mingea centrată de Gareth Bale din lovitură liberă.

În semifinale, Ţara Galilor a trecut cu 2-1 de Austria, la 24 martie, şi Ucraina s-a impus în faţa Scoţiei, scor 3-1, la 1 iunie.

Ţara Galilor, revenire la Cupa Mondială după 64 de ani

Pe acelaşi subiect

Ţara Galilor a mai participat o singură dată la Cupa Mondială, în 1958, în Suedia, unde a atins sferturile de finală.

Ţara Galilor va evolua în Grupa B la CM 2022, alături de Anglia, Iran şi Statele Unite. Cupa Mondială din Qatar se va desfăşura între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

În acest moment au mai rămas de aflat doar două echipe care vor participa la turneul final. Peru va juca un meci decisiv cu Emiratele Arabe Unite sau Australia (care se joacă pe 7 iunie), în timp ce Noua Zeelandă are de disputat un baraj cu Costa Rica pe 14 iunie.

Ce echipe s-au calificat la Cupa Mondială din Qatar 2022

Cele 30 de echipe calificate la CM 2022: Qatar, Germania, Danemarca, Brazilia, Franța, Belgia, Croația, Spania, Serbia, Anglia, Elveția, Olanda, Argentina, Iran, Coreea de Sud, Japonia, Arabia Saudită, Ecuador, Uruguay, Ghana, Senegal, Portugalia, Polonia, Ţara Galilor, Maroc, Tunisia, Camerun, Canada, Mexic și SUA.

Grupele competiţiei au fost deja trase la sorţi. Turneul final al Cupei Mondiale din Qatar este programat între 21 noiembrie şi 18 decembrie.

  • Grupa A: Qatar, Ecuador, Senegal, Olanda
  • Grupa B: Anglia, Iran, SUA, Ţara Galilor
  • Grupa C: Argentina, Arabia Saudită, Mexic, Polonia
  • Grupa D: Franţa, Peru sau Emiratele Arabe Unite sau Australia, Danemarca, Tunisia
  • Grupa E: Spania, Costa Rica sau Noua Zeelandă, Germania, Japonia
  • Grupa F: Belgia, Canada, Maroc, Croaţia
  • Grupa G: Brazilia, Serbia, Elveţia, Camerun
  • Grupa H: Portugalia, Ghana, Uruguay, Coreea de Sud

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Ţara Galilor s-a calificat la Cupa Mondială, după o aşteptare de 64 de ani. Cum arată grupele Qatar 2022