Antena Meniu Search
x

Toți componenții lotului național de kaiac-canoe al României, depistaţi pozitiv la meldonium: "Suntem şocaţi"

Toți componenții lotului național de kaiac-canoe al României, calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, au fost depistați pozitiv la meldonium, informează site-ul Comitetului Olimpic Sportiv Român.

Vezi și

Toți componenții lotului național de kaiac-canoe al României, calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, au fost depistați pozitiv la meldonium, informează site-ul Comitetului Olimpic Sportiv Român.

"Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit o informare oficială din partea Agentiei Nationale Anti-Doping că sportivii Leonid Carp (caiac simplu și caiac dublu), Ştefan Strat (canoe dublu), Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu (echipajul de canoe 4), Liviu Lazar Dumitrescu, Constantin Mironescu si Elena Meroniac (kaiac dublu), toţi componenti ai lotului de kaiac-canoe si care calificasera ambarcatiunile la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistati pozitiv cu Meldonium. În aceeaşi informare apare menţionată şi Daniela Stanciu, calificata la proba de saritura in inaltime", se arată pe site-ul cosr.ro.

Sportivul Liviu Dumitrescu, multiplu campion mondial și european alături de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu, a fost depistat pozitiv la hormoni de creștere cu prilejul unui control antidoping inopinat efectuat pe 6 aprilie de ANAD.

Nu doar cei opt calificați la jocurile de la Rio au luat meldonium, ci toți componenții loturilor feminine și masculine de seniori.

Acesta este cel mai mare scandal de dopaj care a lovit vreodată sportul românesc.

"Suntem şocati de aceasta informare oficială a ANAD, în condiţiile in care au mai fost probleme şi in urma cu cateva zile, tot la Federatia Româna de Kaiac-Canoe. Vom solicita investigatii amanunţite acolo, mai ales la nivel de lot olimpic, pentru a vedea ce se intampla cu adevarat, pentru că nu este posibil ca toti sportivi care sunt calificati sa pice testul anti-doping. Daca si aceasta proba B va iesi pozitiva vom cere investigatie la cluburi si federatie pentru a descoperi cine din anturajul sportivilor le-a procurat substantele. Comitetul Olimpic si Sportiv Român nu are niciun fel de toleranţă pentru cei care încearca să pacaleasca sportul prin aceste metode si nu doreste ca numele acestei institutii olimpice sa fie asociat cu dopajul. Nu ne luptam cu sportivii, ci cu dopingul. Inca o data spun, toti sportivii care vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Rio vor fi testati, pentru ca dorim să ne păstram curată imaginea olimpică”, a declarat Ioan Dobrescu, Secretarul General al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Toți componenții lotului național de kaiac-canoe al României, depistaţi pozitiv la meldonium: "Suntem şocaţi"