Antena Meniu Search
x

Topul celor 10 staruri planetare, cu salarii de milioane de euro într-un sezon, care sunt aşteptate să rescrie istoria sportului mondial la Jocurile Olimpice de la Rio

Câţiva dintre cei mai buni sportivi ai lumii nu vor fi prezenţi la Jocurile Olimpice de la Rio, însă majoritatea a ţinut să nu rateze marele bal al acestei veri, în ciuda tuturor ameninţărilor care s-au “abătut” asupra întrecerilor.

Câţiva dintre cei mai buni sportivi ai lumii nu vor fi prezenţi la Jocurile Olimpice de la Rio, însă majoritatea a ţinut să nu rateze marele bal al acestei veri, în ciuda tuturor ameninţărilor care s-au “abătut” asupra întrecerilor.

Cotidianul francez L’Equipe a întocmit un top al celor 10 staruri “planetare” care sunt aşteptate să rescrie istoria sportului mondial în Brazilia.

1. Usain Bolt

În cap de listă nu putea fi altcineva decât Usain Bolt, cel mai rapid om al planetei, după ce a alergat suta de metri în 9.58 secunde. Atletul jamaican a realizat tripla la ediţia din 2008 (Beijing), a repetat performanţa la Londra şi este aşteptat să facă acelaşi lucru şi la Rio în probele de 100 metri, 200 metri şi ştafetă 4x100 metri.

2. Shelly-Ann Fraser Pryce

Pe locul 2, vine tot steagul statului Jamaica. Shelly-Ann Fraser Pryce, campioană olimpică la suta de metri în 2008 şi 2012, ajunge la Rio ca o mare vedetă internaţională. Interesant, ea a fost desemnată să ducă drapelul ţării sale înaintea lui Usain Bolt, ceea ce spune mult despre reputaţia atletei. Câştigătoare a şapte titluri mondiale, Shelly-Ann Fraser Price poate fi una din marile vedete şi la Rio.

3. Michael Phelps

Locul 3 este ocupat de Michael Phelps (SUA), cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice – 22 medalii. Calificat la 100 metri fluture, 200 metri fluture şi 200 metri mixt, înotătorul american va fi inclus, probabil, şi în ştafetele Statelor Unite şi va fi unul din punctele de atracţie de la Rio. Care va fi noul record de medalii care ar trebui bătut? Şi mai ales cine ar putea spera să-l doboare?

4. Katie Ledecky

Poate Katie Ledecky (SUA), o înotătoare de 19 ani, care merge după patru titluri olimpice la Rio, la 200 metri liber, 400 metri liber, 800 metri şi 4x200 metri. Ea a fost nominalizată în Top 10, după ce a devenit campioană olimpică la 15 ani în proba de 800 de metri, iar de atunci a adunat nu mai puţin de 9 titluri mondiale!

5. Kevin Durant

Din această ierarhie nu putea lipsi exponentul echipei de baschet a Statelor Unite, Kevin Durant. Tranferat recent de Golden State pentru un contract de 49 de milioane de euro pentru următorii 2 ani, Durant va fi omul care va fi urmărit îndeaproape în absenţa lui LeBron James şi Curry.

6. Novak Djokovic

Prezenţa lui Novak Djokovic va oferi destulă greutate turneului de tenis, în ciuda unor absenţe notabile, precum Roger Federer, Stanislas Wawrinka şi Milos Raonic. În plus, Rafael Nadal are încă dubii dacă va juca. Nole este un superstar mondial, iar la cum joacă în aceşti ani poate doborî în următorii 2-3 ani multe recorduri deţinute de Roger Federer. Sârbul este deja un om care adună peste 10 milioane de euro în fiecare sezon.

7. Serena Williams

La acelaşi nivel cu Novak Djokovic este şi Serena Williams, jucătoarea de tenis din Statele Unite care a egalat-o la Wimbledon pe Steffi Graf la numărul de titluri Grand Slam.

8. Neymar

Brazilianul Neymar vor face gazdele să vibreze la meciurile naţionalei sale. Jucătorul lui FC Barcelona are de luat şo o revanţă după Mondialul din 2014, când Brazilia a fost surclasată de Germania în semifinale.

9. Kohei Uchimura

Japonezul Kohei Uchimura este deja un gimnast de legendă, după cele şase titluri mondiale câştigate la individual compus. În total, Uchimura a adunat 19 medalii la Campionatele Mondiale şi încă are vârsta – 27 ani la care mai poate câştiga încă un sac. El este primul gimnast care îşi poate păstrat titlul la individual compus după Kawao Sato în 1968 şi 1972.

10. Peter Sagan

Top 10 se încheie cu un ciclist care câştigă alte milioane de euro pe sezon, dar nu cu Chris Froome, triplu câştigător în Turul Franţei în acest ciclu olimpic, ci cu Peter Sagan, campion mondial în exerciţiu. Slovacul care a făcut un ultim Tur al Franţei extraordinar poate fi omul ultimei zile la Rio, după ce a anunţat că va concura în proba de mountain bike, revenind astfel la prima sa dragoste.

Jocurile Olimpice de la Rio se deschid oficial vineri, la ora 20:00 (ora 2:00) şi vor putea fi urmărite în România pe canalele TVR.

sursa: prosport.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Topul celor 10 staruri planetare, cu salarii de milioane de euro într-un sezon, care sunt aşteptate să rescrie istoria sportului mondial la Jocurile Olimpice de la Rio