Antena Meniu Search
x

Totul despre Borac Banja Luka, adversara campioanei CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League

CFR Cluj, campioana României la fotbal, dă piept cu Borac Banja Luka, campioana din Bosnia şi Herţegovina, în primul tur preliminar din UEFA Champions League.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.06.2021, 17:56

Borac Banja Luka a câştigat, pentru a doua oară în istorie, titlul de campioană a Bosniei şi Herţegovinei
Borac Banja Luka a câştigat, pentru a doua oară în istorie, titlul de campioană a Bosniei şi Herţegovinei - Facebook Borac Banja Luka
  • Meciurile dintre CFR Cluj şi Borac Banja Luka se joacă pe 6 sau 7 iulie, turul, şi pe 13 sau 14 iulie, returul.
  • Învinsa dintre CFR Cluj şi Borac Banja Luka merge în turul II preliminar din Conference League.

Partidele vor avea loc pe 6 sau 7 iulie, turul, şi 13 sau 14 iulie, returul. Meciul din prima manşă se joacă la Cluj, urmând ca partea a doua a luptei pentru calificare să se dea pe terenul campioanei din Bosnia şi Herţegovina.

La prima vedere, CFR Cluj porneşte cu prima şansă în confruntarea cu Borac Banja Luka, însă ardelenii sunt puşi în gardă de problemele avute în ultimii ani cu Dudelange sau Malmo FF. Iar dacă totuşi nu reuşeşte să treacă de Borac Banja Luka, CFR Cluj are asigurată posibilitatea de a continua în cupele europene, urmând să joace în turul II preliminar din Conference League, a treia competiţie europeană inter-cluburi ca valoare.

Borac Banja Luka, campioană pentru a doua oară în Bosnia Herţegovina

La finalul sezonului 2020-2021, Borac Banja Luka a câştigat pentru a doua oară în istorie titlul de campioană a Bosniei şi Herţegovinei. Formaţia antrenată de Marko Maksimovic nu este foarte obişnuită cu elita, fiind prima dată după 10 ani când Borac reuşeşte să câştige titlul de campioană a Bosniei şi Herţegovinei.

Pe acelaşi subiect

Iar Borac a câştigat la limită titlul, având, la finalul competiţiei, doar două puncte avans faţă de FK Sarajevo şi şase puncte avans faţă de Velez Mostar. Însă trebuia remarcată puterea de a reveni a celor de la Borac, formaţie care a terminat pe primul loc după 33 de etape deşi după etapa cu numărul 21 retrogradase până pe locul 6.

Borac Banja Luka, apariţii rare în cupele europene

Borac Banja Luka este formaţie lipsită de experienţă la nivel european. Are doar 14 meciuri în cupele europene, cele mai importante rezultate obţinut fiind un 1-0 cu Anderlecht Bruxelles, în 1975, şi un 3-2 cu Maccabi Haifa, în 2011. Însă trebuie precizat că Borac şi-a început istoria participărilor în cupele europene în 1975 cu o dublă senzaţională, câştigată cu 14-1 la general, împotriva echipei Rumelange din Luxemburg.

Anul trecut, în preliminariile Europa League, Borac a reuşit să treacă de Sutjeska Niksic, din Muntenegru, 1-0, dar a pierdut, cu 0-2, meciul cu portughezii de la Rio Ave. Singurul gol marcat de Borac în campania respectivă a purtat semnătura mijlocaşului Stojan Vranjes, jucător care a evoluat, în perioada 2010-2012, la Pandurii Târgu Jiu şi CFR Cluj.

Borac Banja Luka, lot evaluat la 6,4 milioane de euro

Marko Maksimovic, antrenorul de 37 de ani al celor de la Borac Banja Luka, fost jucător la NK Zagreb sau FK Sarajevo, se bazează pe un lot de jucători evaluat la circa 6,4 milioane de euro. Prin comparaţie trebuie precizat că lotul celor de la CFR Cluj este evaluat, la momentul actual, la 27,55 milioane de euro.

Vedeta celor de la Borac este decarul Almedin Ziljkic, cotat la 700.000 de euro, cam aceeaşi cotă pe care o are Denis Ciobotariu de la CFR Cluj. Ziljkic are 25 de ani şi este din 2019 la Borac, perioadă în care a obţinut şi primele selecţii la naţionala de fotbal a Bosniei şi Herţegovinei.

Alături de Ziljkic, Borac se mai bazează pe mulţi fotbalişti tineri din Bosnia Herţegovina, dar şi pe atacantul Panagiotis Moraitis, fost internaţional grec de tineret, camerunezul Donald Molls, portarul sârb Bojan Pavlovic, croatul Marko Brtan, sârbii Marko Jovanovic şi Dejan Uzelac şi muntenegreanul Milan Vusurovic, 10 selecţii în naţionala de tineret a statului Muntenegru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Totul despre Borac Banja Luka, adversara campioanei CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League