Antena Meniu Search
x

Turcia vrea să readucă piloţii de Formula 1 pe circuitul Istanbul Park până în 2026

Circuitul Istanbul Park, fosta gazdă a Marelui Premiu de Formula 1 al Turciei, are noi operatori. Aceștia sunt însărcinați să readucă Formula 1 în Turcia până în 2026, a relatat marți presa centrală.Turcia a revenit în circuit în 2020 și 2021, după aproape un deceniu, dar lipsește începând cu 2022.

de Redactia Observator

la 02.04.2024, 22:38

Circuitul Istanbul Park, fosta gazdă a Marelui Premiu de Formula 1 al Turciei, are noi operatori
Circuitul Istanbul Park, fosta gazdă a Marelui Premiu de Formula 1 al Turciei, are noi operatori - Profimedia

Unul din motive a fost de natură financiară, fiind necesare zeci de milioane de dolari pentru a asigura contractul pe care concurenții, inclusiv din Qatar, au putut să îl finanțeze. De atunci, Turcia și-a propus să readucă competiția în circuit, președintele Tayyip Erdogan întâlnindu-se în martie cu șeful organismului de conducere FIA, Mohammed Ben Sulayem, pentru a discuta despre revenirea atât a F1, cât și a Campionatului Mondial de Raliuri.

Formula 1 ar putea reveni în Turcia până în 2026

Can Bilim Egitim Kurumlari A.S., deținută parțial de Lale Cander, președintele filialei turcești a furnizorului de pneuri de F1 Pirelli, a câștigat licitația pentru operarea circuitului pentru următorii 30 de ani pentru aproximativ 117,8 milioane de dolari, a anunțat marți televiziunea Haberturk și canalul turc Motorsport.com.

Ministrul Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat luna trecută că licitația va fi atribuită ofertantului care va fi capabil să readucă acest sport în Turcia până în 2026. Istanbul Park a fost popular în rândul piloților și a înregistrat o creștere a numărului de participanți în 2020 și 2021 în comparație cu perioada 2005-2011, relatează Mediafax.

Pe acelaşi subiect

Noii operatori au sarcina de a ajunge la un acord în termen de o lună pentru a readuce F1 în Turcia, iar pentru fiecare an începând din 2026 în care circuitul nu va găzdui un Mare Premiu, operatorii vor trebui să plătească administrației 25% din taxa contractului de găzduire a F1, potrivit condițiilor licitației.

De asemenea, noii operatori vor avea voie să construiască centre comerciale și spații de divertisment pe terenul respectiv în cadrul licitației. Haberturk a relatat că o delegație a proprietarilor F1, Liberty Media, va veni la Istanbul după actuala lună sfântă musulmană a Ramadanului pentru a inspecta circuitul.

Formula 1 se vede LIVE în AntenaPLAY

Antena este casa Formulei 1™ în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

Puteţi urmări cursele de Formula 1, Formula 2 și Formula 3 pe link-urile de mai jos:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sport » Turcia vrea să readucă piloţii de Formula 1 pe circuitul Istanbul Park până în 2026