Antena Meniu Search
x

Turul Ciclist al Sibiului 2021: Trei echipe din World Tour şi-au anunţat participarea

Turul Ciclist al Sibiului va avea parte de noi invitați de seamă, trei echipe de World Tour anunțându-și participarea la ediția 2021 a întrecerii.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 03.03.2021, 15:33

Cicliştii se întrec în etapa regină a Turului Sibiului, care conţine şi căţărarea pe Transfăgărăşan
Turul Ciclist al Sibiului a ajuns la a 11-a ediţie - Shutterstock
  • Eduard Grosu și Serghei Țvetcov vor fi și ei prezenți la startul Turului Ciclist al Sibiului 2021
  • Competiţia se va desfăşura în acest an în perioada 3-6 iulie

Bora Hansgrohe (Germania), Astana - Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud) şi-au anunţat participarea la ediţia 2021 a Turului Ciclist al Sibiului, au anunţat organizatorii. Turul Ciclist al Sibiului „își confirmă și anul acesta anvergura”, după ce în 2020 a fost prima competiție din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale organizată după declararea pandemiei la nivel global. 

Turul Ciclist al Sibiului va aduce în România echipe profesioniste pe care le vedem în Turul Franţei, al Italiei sau al Spaniei. „Dacă în 2020 au produs artificii pe traseu Bora Hansgrohe şi Israel Start Up Nation, anul acesta vor anima spiritele în pluton trei echipe de World Tour: Bora Hansgrohe (Germania), care vine să-şi apere titlul câştigat cu Gregor Muehlberger, Astana - Premier Tech (Kazahstan) şi Team Qhubeka Assos (Africa de Sud), iar lista încă nu s-a închis. Ediţia a 11-a marchează încă o premieră: pentru prima dată ajung în România şi sportivii de la Novo Nordisk, echipă profesionistă a cărei misiune este de a inspira şi educa oamenii care suferă de diabet”, se arată în comunicatul citat.

Ce cicliști români participă la Turul Sibiului 2021

Eduard Grosu și Serghei Țvetcov vor fi și ei prezenți la startul Turului Ciclist al Sibiului 2021.

Vor participa la Turul Sibiului echipele pentru care pedalează cei mai titraţi dintre cicliştii români ai momentului: Team Delko, cu Eduard Grosu, şi Wildlife Generation Pro Cycling USA, cu Serghei Ţvetcov (campion naţional en titre la contratimp), precum şi echipa naţională a României, cu Daniel Crista (campion naţional en titre la şosea).

Programul pe etape al Turului Ciclist al Sibiului 2021

Pentru prima dată în istoria sa de 11 ani, Turul Ciclist al Sibiului nu va începe la mijlocul săptămânii, ci sâmbătă.

Prolog - sâmbătă, 3 iulie: programat în centrul istoric al Sibiului - un contratimp individual de 2,5 kilometri desfăşurat aproape integral pe piatră cubică.

Prima etapă - duminică, 4 iulie: un traseu de 208 km care ajunge şi pe teritoriul judeţului Alba, la Sebeş, şi se termină în căţărare în staţiunea Păltiniş (Sibiu - Sebeş - Jina - Răşinari - Păltiniş).

A doua etapă (etapa regină) - luni, 5 iulie: un traseu de 185 de km cu sosire pe legendara căţărare de la Bâlea Lac, la peste 2000 m altitudine, pe Transfăgărăşan (Sibiu - Cristian - Avrig - Bâlea Lac).

A treia etapă, marţi, 6 iulie: un traseu de 226 de km (Sibiu - Mediaş - Blaj - Sibiu).

Ca la fiecare ediţie, organizatorii vor organiza şi evenimente dedicate amatorilor pentru a promova ciclismul ca sport de masă, dar şi pentru a inspira copiii şi tinerii să facă ciclism de performanţă. Astfel, pe lângă Cursa Sponsorilor, care aliniază la start, în Sibiu, echipe ale partenerilor implicaţi în organizarea Turului, anul acesta vor avea loc simultan, la Sibiu şi Blaj, concursuri Green Day Kids, dedicate copiilor. De asemenea, nu va lipsi din program tradiţionala competiţie King of the Mountain, pe traseul spre Păltiniş, dar organizatorii propun, în premieră, Transfăgărăşan Challenge - un concurs pe cel mai spectaculos drum din România, programat în aceeaşi zi cu etapa regină din Tur.

Turul Ciclist al Sibiului este organizat de Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federaţiei Române de Ciclism şi a Uniunii Cicliste Internaţionale. Ajunsă la cea de-a 11-a ediţie, competiţia se va desfăşura în acest an în perioada 3-6 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Sport » Turul Ciclist al Sibiului 2021: Trei echipe din World Tour şi-au anunţat participarea