Antena Meniu Search
x

UEFA aruncă vina pe cea mai importantă instituție din Europa pentru răspândirea Covid-19

Michele Uva, vicepreședintele UEFA, aruncă vina răspândirii Covid-19 în Europa pe cea mai importantă instituție de pe continent, Uniunea Europeană.

de Daniel Samoilă

la 27.03.2020, 15:08

Logo UEFA
UEFA aruncă vina pe cea mai importantă instituție din Europa pentru răspândirea Covid-19 - DPA Images / Jamie Gardner via hepta
  • Michele Uva, vicepreședinte UEFA, aruncă vina pe Uniunea Europeană pentru răspândirea Covid-19
  • OMS a catalogat meciul Atalanta-Valencia drept o ”bombă biologică”
  • Campionatele sunt prioritare în fața cupelor europene

Michele Uva, vicepreședintele UEFA, aruncă vina răspândirii Covid-19 în Europa pe cea mai importantă instituție de pe continent, Uniunea Europeană.

Uva spune că forul continental a acționat responsabil și a oprit la timp campionatele, asta în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat public că partida dintre Atalanta și Valencia din Liga Campionilor a fost o ”bombă biologică”.

Michele Uva, vicepreședinte UEFA: ”Ne așteptam la măsuri din partea Uniunii Europene”

"UEFA a fost conștientă de gravitatea situației. Noi reprezentăm 55 de federații, 55 de țări care nu au fost sincronizate în privința măsurilor de urgență. Unele meciuri s-au disputat în fața a 80.000 de persoane, iar altele cu porțile închise. 

Pe acelaşi subiect

Unii spun că a fost prea târziu, însă noi am căutat un acord unanim pe 17 martie pentru oprirea competițiilor. Ne așteptam, de asemenea, la măsuri din partea Uniunii Europene. Nu s-a întâmplat, iar fiecare țară a acționat în nume propriu, într-o manieră individuală. O lovitură dură pentru cei care care au crezut în unitatea Europei", a declarat Uva pentru Tuttosport.

Campionatele sunt prioritare în fața cupelor europene

Michele Uva a mai spus că cele mai importante campionate vor fi reluate atunci când nu mai există risc pentru răspândirea COVID-19. El a explicat că aceste competiții primează în fața cupelor europene.

"Se va da prioritate campionatelor naționale, păstrând însă o fereastră pentru cupele europene. Toate formulele sunt posibile. Nu am acționat într-un mod egoist, privilegiind competițiile continentale", a concluzionat Uva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » UEFA aruncă vina pe cea mai importantă instituție din Europa pentru răspândirea Covid-19