Antena Meniu Search
x

Video Un nou sport capătă popularitate în România. În weekend a fost organizat primul Campionat Național

Un nou sport, foarte popular în Spania, câștigă din ce în ce mai mulți practicanți şi în România. Se numește padel și este o combinație între tenis și squash. În acest sfârșit de săptămână, la Brașov se organizează primul campionat național de padel. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.01.2023, 13:21

Vezi și

Oana și Teodor sunt din Brașov. După zece ani petrecuţi în Spania și s-au întors acasă în urmă cu șase ani. I-am găsit pe terenul de padel. 

Reporter Observator: "În ce formulă jucaţi?"

Teodor Soporan, jucător: "De regulă, suntem în familie. Joc eu, cu soția și băieții mei, băieții noștri. Cam aşa ne petrecem noi timpul weekendurile, jucând padel. Noi am jucat ping-pong, tenis de câmp, suntem cu sporturile astea, cu mingea." 

Oana Soporan, jucătoare: "Trebuie să fim în formă, trebuie să facem mişcare şi mi se pare cel mai fain sport. Se joacă în patru, nu alergi așa de mult după minge, cum alergi la tenis, e și aproape de casă." 

Pe acelaşi subiect

Cum se joacă acest sport?

Terenul are aproximativ 60% din suprafața unuia pentru tenis de câmp. Mingea are o presiune mai mică, iar racheta e complet diferită. Orice minge care cade în teren o dată și lovește peretele poate fi jucată în continuare. 

Nicolae Rozorea, antrenor: "Padelul este o combinație între tenis de câmp și squash, da, exact ca un tenis de câmp, care are niște pereți pe lateral, pereți metalici sau pereți de sticlă și se joacă pe același sistem de scor ca la tenis 15 - 0, 30 - 0, seturi normale, dar este un sport foarte simplu de jucat." 

E exact sportul pe care îl caută cel mai mult corporatiştii care își doresc mișcare, după ce ies de la muncă, mai ales în zilele cu vreme urâtă.

Thomas Wiggen, sportiv: "Padelul nu este un sport, e o formă de dependență socială. Cine joacă, de obicei, padel? Oamenii de vârstă mijlocie, cu surplus de greutate pot juca, pot juca și copiii, oricine poate juca." 

Primul campionat național de padel, cu 110 participanţi, a început ieri la Brașov şi se termină mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Un nou sport capătă popularitate în România. În weekend a fost organizat primul Campionat Național