Antena Meniu Search
x

Un patiser a câştigat un maraton de 42 de km, deşi a alergat doar 6 kilometri!

Un patiser singaporez, care a uimit zilele trecute la maratonul din Singapore trecând primul linia de sosire, a recunoscut că a trişat şi a adăugat că face acest lucru de ani de zile!

Îl cheamă Tam Chua Puh, are 43 de ani, e firav, poartă ochelari şi îi place să fie în centrul atenţiei. Aşa a făcut duminică la maraton, când a trecut linia de sosire după doar 2 ore şi 46 de minute.

Organizatorii cursei l-au desemnat iniţial câştigător, dar apoi au verificat şi au observat că Tam Chua Puh a ratat toate punctele de verificare de pe traseu. 

Patiserul a povestit ulterior că nu a alergat decât 6 kilometri din cei 42 de kilometri. 

Tam a povestit că nu a dorit să iasă câştigător trişând, ci dorea foarte mult să primească tricoul şi medalia de participant la cursă.

"Nu m-am gândit nici un moment să mă întorc acasă la mijlocul drumului, ar fi însemnat că renunţ. Îmi place să alerg pentru că iubesc natura şi îmi place să urmăresc priveliştea în timp ce alerg", a zis Tam. 

"M-am oprit după şase kilometri din cauza durerilor de genunchi. Am fost lovit de o maşină pe când aveam 12 ani, iar de atunci genunchiul meu nu este foarte sănătos", a explicat Tam pentru StraitsTime. 

Tam Chua Puh spune că a procedat la fel, luând-o pe căi mai scurte, şi la maratoanele anterioare, din 2011 şi 2012. Atunci a alergat cam 19 kilometri până când a renunţat. 

De fiecare dată a mers la ambulanţe, care l-au transportat până aproape de final, apoi s-a dat jos şi a alergat până a trecut linia de sosire. 

"Îmi cer scuze dacă am supărat pe cineva. Nu am vrut să câştig, ci doar mi-am dorit un tricou şi o medalie. Nu mi-am imaginat niciodată că voi crea atîtea inconveniente organizatorilor", a încheiat Tam.

Foto: StraitsTimes

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Sport » Un patiser a câştigat un maraton de 42 de km, deşi a alergat doar 6 kilometri!