Antena Meniu Search
x

Un român e pe primul loc în TOPUL FORBES 2017 al agenţilor sportivi, negociind contracte de peste UN MILIARD de euro

Românul Constantin Dumitraşcu, stabilit în Germania, se află pe prima poziţie, alături de Scott Boras, în clasamentul Forbes pe 2017 al agenţilor de sportivi.

Românul Constantin Dumitraşcu, stabilit în Germania, se află pe prima poziţie, alături de Scott Boras, în clasamentul Forbes pe 2017 al agenţilor de sportivi. Celebrul Jorge Mendes, agentul lui Cristiano Ronaldo, ocupă locul trei.

Ierarhia s-a realizat luându-se în calcul comisioanele obţinute de agenţi în urma contractelor negociate.

Astfel, Scott Boras, care deţine agenţia Boras Corp şi a negociat contracte în valoare totală de 1,9 miliarde de dolari în baseball, a obţinut comisioane în valoare totală de 108,33 milioane de dolari.

Dumitraşcu, de la Mondial Sports Management, a negociat contracte în valoare totală de 1,1 miliarde de dolari în fotbal, iar comisioanele primite au fost de 107,83 milioane de dolari.

Pe acelaşi subiect

Printre clienţii lui Dumitraşcu se numără Edinson Cavani, Philippe Coutinho, Douglas Costa şi N’Golo Kante. Peste 50 din clienţii lui Constantin Dumitraşcu câştigă cel puţin zece milioane de dolari pe an.

Forbes i-a clasat pe cei doi pe prima poziţie, valorile totale ale comisioanelor fiind apropiate.

Jorge Mendes (Gestifute International), cel mai cunoscut agent de fotbalişti din lume, a negociat contracte de 769,2 milioane de dolari, iar comisionul total a fost de 76,92 milioane de dolari. Mendes îi are printre clienţi pe Cristiano Ronaldo, James Rodriguez, Angel Di Maria şi Diego Costa.

Top 10 este completat de Sam şi Seth Levinson (baseball, 65,08 milioane de dolari în comisioane), Casey Close (baseball, 64,72 milioane de dolari), Jeff Schwartz (baschet, 63,96 milioane de dolari), Jonathan Barnett (fotbal, 53,4 milioane de dolari), Greg Genske (baseball, 48,65 milioane de dolari), Pat Brisson (hochei, 44,05 milioane de dolari) şi Mino Raiola (fotbal, 43,47 milioane de dolari).

Ierarhia include 50 de agenţi din sport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Un român e pe primul loc în TOPUL FORBES 2017 al agenţilor sportivi, negociind contracte de peste UN MILIARD de euro