Antena Meniu Search
x

Un ziar german a publicat un fals interviu cu Michael Schumacher, generat de AI. Reacţia virulentă a familiei legendei din Formula 1

Publicaţia germană Die Aktuelle a publicat un interviu fals cu starul din Formula 1 care răspunde la cele mai aşteptate întrebări, toate generate de un chatbot. Familia lui Schumcher va da în judecată Die Aktuelle, relatează News.ro.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 13:55

- Shutterstock

Die Aktuelle a promis, pe copertă, un interviu exclusiv cu Schumacher, care nu a mai fost văzut în public de când a suferit un accident grav la schi, în decembrie 2013. Revista preciza că este vorba de primul interviu cu septuplul campion mondial de F1: “Fără răspunsuri date cu jumătate de propoziţie de prieteni. Răspunsuri de la el. De la Michael Schumacher, 54 de ani!”.

Abia după publicarea “interviului”, revista a dezvăluit că era vorba de un articol generat de un chatbot.

Familia luptă pentru intimitatea sportivului

Un purtător de cuvânt al familiei Schumacher a anunţat că familia va face demersuri în instanţă în acest caz.

De la accidentul din 2013, familia lui Schumacher a făcut mari eforturi pentru a proteja intimitatea fostului pilot. Drept urmare, nu se ştie care este starea lui Michael Schumacher. Se crede că el este la locuinţa din Elveţia a familiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » Un ziar german a publicat un fals interviu cu Michael Schumacher, generat de AI. Reacţia virulentă a familiei legendei din Formula 1