Video Veronica a vrut să depăşească barierele imposibilului: A înfiinţat o echipă de handbal pentru cei aflaţi în scaunul cu rotile
Viaţa a fost dură cu ei, dar au fost capabili să depăşească barierele imposibilului. Vorbim despre membrii unei echipe de handbal în scaun cu rotile, care ne oferă adevărate lecții de voință și perseverență.
Veronica Mândrescu are 55 de ani și e fostă handbalistă de performanță. A înființat echipa de handbal în scaunul cu rotile acum cinci ani, cu trei jucători. Acum, în echipa de la Brașov sunt 16 jucători de handbal. Și tot atâtea povești de viață.
Veronica Mândrescu, antrenor: Sunt persoane cu dizabilități, care au anumite frustrări interioare, anumite nemulțumiri și cu care toți vin la antrenament, toți vin în sală.
Veronica se așază într-un scaun cu rotile și schimbă pase cu jucătorii
Un antrenor bun e întotdeauna în mijlocul propriilor jucători. Veronica Mândrescu e omul care se așază într-un scaun cu rotile și schimbă pase cu jucătorii ei, chiar dacă ar putea face acest lucru de pe propriile picioare. În handbalul de acest tip, poarta e mai joasă cu 30 de centimetri, decât în cel clasic. Iar reprizele durează doar 20 de minute. Driblingurile au și ele propria artă.
- Un bărbat din Deva aflat în scaun cu rotile, surprins când s-a ridicat în picioare ca să danseze. Imaginile au...
- O mamă s-a prefăcut că fiul ei adoptiv suferă de o boală misterioasă. Copilul era ţinut într-un scaun cu...
- Un tată a murit după ce a sărit în apă pentru a-i salva viața fiicei sale cu dizabilități, ţintuită în...
Sorin Pară, sportiv: Bați mingea, o pui în poală, îl eviți, treci pe lângă el, după care iei mingea din poală, o pasezi. Dar nu ai voie să stai cu ea în poală mai mult de două cercuri, cum ar veni.
Echipa participă, în acest weekend, la un turneu internațional de handbal și baschet în scaun cu rotile, alături de echipe din Turcia, Bulgaria şi Ucraina.
Ciprian Leizeriuc, jucător: Mobilizare generală, încercăm să răspundem la chemarea doamnei profesoare, doamnei antrenor și să fim prezenți la toate antrenamemtele care se pot face.
Szenner Zoltan, vicepreşedinte CJ: Deci în primul rând nu ar trebui să vorbim despre drepturile persoanelor cu dizabilităţi, ci despre obligaţiile pe care le avem noi ca societate faţă de ei. Din păcate tindem să-i marginalizăm şi acest lucru trebuie să se schimbe.
Turneul de handbal și baschet în scaun rulant se desfășoară la Brașov, iar etapa finală va avea loc duminică.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰