Antena Meniu Search
x

Weekend cu maratoane orgnizate la munte și la mare

Este weekendul maratoanelor în România. Peste 2000 de oameni din 21 de ţări s-au aliniat la start în judeţul Braşov la cross şi maraton.

de Redactia Observator

la 05.05.2019, 01:06

Vezi și

Este weekendul maratoanelor în România. Peste 2000 de oameni din 21 de ţări s-au aliniat la start în judeţul Braşov la cross şi maraton. Traseul este unul dificil, de munte, cu o diferenţă de altitudine de cel puţin 600 de metri şi ajunge până la peste 2000 de metri. Şi pe plajă, la malul mării, peste o mie de oameni au pornit într-un maraton de 24 de ore de alergare pe nisip, ca să ajute copiii cu autism.

Startul s-a dat din Piaţeta Perla din Mamaia. O mie de oameni vor alerga timp de 24 de ore pentru a le oferi persoanelor cu autism terapiile de care au nevoie.

Au pornit in cursa si romani in scaune cu rotile.

Cei care s-au înscris în compeţie au donat sume cuprinse între 1500 şi 2000 de lei de echipă. Bani care vor ajuta la construirea plajei terapeutică. Singura care există pe litoralul românesc. Anul trecut, in plin sezon, turisti fara probleme medicale si-au adus aici berile si au ocupat pontonul.

Şi la poalele munţilor, peste 2.000 de oameni au pornit astăzi in maratonul de 14 kilometri. Traseul nu a fost deloc uşor. Fiind zonă montană, diferenţa de nivel a fost de mai bine de 600 de metri. Şi totuşi, după doar 57 de minute, un tânăr de 19 ani din Mediaş a reuşit să ajungă primul la finalul cursei.

Este a zecea ediţie de alergare montană pe potecile din împrejurimile satului Moieciu de Sus.

Peste 700 de fete s-au înscris la competiţii. 161 dintre ele au ales Maratonul de 42 de kilometri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Weekend cu maratoane orgnizate la munte și la mare