Antena Meniu Search
x

Un asteroid de sute de metri va trece în apropiere de Pământ în noaptea de sâmbătă spre duminică

Un asteroid va trece prin vecinătatea planetei Pământ în noaptea de sâmbătă spre duminică. Experţii NASA spun că, potrivit traiectoriei calculate de ei, uriaşa rocă spaţială va trece la 5 milioane de kilometri de planetă, de 14 ori distanţa dintre Pământ şi Lună.

de Redactia Observator

la 14.09.2019, 22:55

Un asteroid se va afla în vecinătatea planetei Pământ în noaptea de sâmbătă spre duminică. Deși cercetătorii apreciază ca fiind aproape de Terra, distanța este, totuși, foarte mare. Cei de la NASA spun că, potrivit traiectoriei calculate de ei, uriaşa rocă spaţială va trece la 5 milioane de kilometri de planetă, de 14 ori distanţa dintre Pământ şi Lună.

În teorie, oamenii de ştiinţă apreciază că asteoridul va fi suficient de departe ca să nu fie un pericol pentru Terra, dar aceiaşi savanţi iau în calcul şi alţi factori care ar putea să îi schimbe traiectoria.

Neobişnuit la acest asteroid este dimensiunea lui. Din cei 880 de asteroizi monitorizaţi, se numără printre cei mai mari: Potrivit CNN, care citează NASA, asteroidul are dimensiunea estimată între 240 și 650 de metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiinta » Un asteroid de sute de metri va trece în apropiere de Pământ în noaptea de sâmbătă spre duminică