Antena Meniu Search
x

Ce conține vaccinul anti-Covid Moderna, pe înțelesul tuturor. Lista ingredientelor

Platforma RO Vaccinare a publicat, duminică, pe pagina de Facebook, lista ingredientelor pentru vaccinul anti-Covid Moderna, așa cum a fost ea explicată de medicul Laura Ghibu, consilier onorific în Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.10.2021, 16:03

Ce conține vaccinul Moderna, pe înțelesul tuturor. Lista ingredientelor
Ce conține vaccinul Moderna, pe înțelesul tuturor. Lista ingredientelor - Profimedia Images

În postarea, cu titlul ”Ce conține vaccinul Moderna pe înțelesul tuturor!”, se arată că majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc. 

”Lista ingredientelor este relativ simplă în comparație cu alte vaccinuri: apă, săruri, oțet, zahăr, grăsimi și o substanță activă, fără conservanți. Majoritatea ingredientelor acestui vaccin sunt substanțe care se găsesc în mod natural în corpul omenesc. De aceea, acest vaccin prezintă un risc foarte scăzut de reacții adverse.

Vaccinul respectă toate cerințele legale de calitate, siguranță și eficacitate și este aprobat de Comisia Europeană, după evaluarea efectuată de Agenția Europeană a Medicamentului. 

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Prin vaccinare împotriva COVID-19 se reduce riscul de infectare, se reduce riscul de transmitere a virusului, se reduce considerabil riscul de spitalizare și se reduce considerabil riscul de deces”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

45.565 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore

Comitetul coordonare a vaccinării a anunţat, sâmbătă, că 45.565 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, 19.331 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson. De asemenea, 23.393 persoane au făcut doze 3.

Potrivit CNCAV, 45.565 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintr care 19.331 cu prima doză sau cu serul Johnson&Johnson. 10.059 peroane au fost vaccinate cu serul Pfizer, 391 vaccinul Moderna, 13 AstraZeneca şi 8.868 Johnson&Johnson. 

2.841 persoane au făcut a doua doză de vaccin, iar 23.393 persoane au făcut doze 3. 

Până acum 5.413.035 persoane au schema comletă de vaccinare, iar 151.522 au făcut şi cea de-a treia doză.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiinta » Ce conține vaccinul anti-Covid Moderna, pe înțelesul tuturor. Lista ingredientelor