Cercetarea românească a smuls, și în acest an, Marele Premiu, la EUROINVENT

De Redactia Observator.
Publicat: 24.05.2021, 18:18.
Actualizat: 24.05.2021, 18:21

Și în acest an, Marele Premiu EUROINVENT a fost câștigat de o echipă de cercetători din România. Acesta a fost câștigat de o echipă a Facultății de Bioinginerie Medicală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore Popa” din Iași, cu o lucrare inovatoare: „Orteză inteligentă pentru corectarea defectelor posturale”.

Cercetarea românească a smuls, și în acest an, Marele Premiu, la EUROINVENT

Și în acest an, Marele Premiu EUROINVENT a fost câștigat de o echipă de cercetători din România

Observator

Premiul, în valoare de 10.000 de lei, a fost oferit de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Invenția prezintă un grad ridicat de utilitate pe piața dispozitivelor medicale de corecție posturală, motiv pentru care a fost apreciată de către comisia de cercetare a Senatului Științific, ca fiind un proiect merituos pentru decernarea Marelui Premiu EUROINVENT.

”Senatul Științific sprijină activitatea cercetătorilor români cu activitate în domeniul alimentar, medicină, nutriție, conservarea mediului, a căror invenții si inovații pot contribui la creșterea calității vieții. Obiectivele Senatului Științific sunt de a promova brevetele românești și de a susține transferul tehnologic al invențiilor cu un impact major în viața social-economică”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Autorii lucrării sunt: Asist. Univ. Dr. Catalina Luca, Asist. Univ. Doru Andrițoi, Bioinginer Drd. Robert Fuior și Conf. Univ. Călin Corciovă, Prodecan al Facultății de Bioinginerie Medicală.

Salonul Internațional de Invenții EUROINVENT de la Iași este considerat de specialiști cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei. Acesta este organizat anual de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Forumul Inventatorilor Români, Europe Direct Iași, sub egida IFIA, WIIPA, sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Premiile câștigate anul acesta la EUROINVENT, de către cercetătorii români, demonstrează că, cercetarea românească se bucură de o comunitate dinamică, foarte bine conectată internațional, de specialiști de mare valoare și de idei validate internațional.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Pe cine a eliminat Andi Constantin de la Burlacul! Au mai rămas doar 4 fete în competiție: ”Nu mă văd pe viață cu tine” / VIDEO
spynews.ro
Mama unei victime de la Colectiv vorbește despre cum arată condamnarea prin care trec nevinovații: „Am divorțat. Mi-am pierdut familia”
libertatea.ro
Horoscopul zilei de 21 iunie 2021. Leii sunt sfătuiți să evite investițiile financiare. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Un ciclon lovește România din plin. Avertizare de ultim moment de la ANM: Zonele afectate de vijeli
gandul.ro
Cum arată și cine este Ștefania, sora mai mică a lui Cristi Borcea! Se știu foarte puține lucruri despre ea | FOTO
prosport.ro
Cum arata cel cu care Narcisa a ajuns sa se casatoreasca la numai 14 ani: Eu sunt de etnie. La noi a fost dragoste adevarata...
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
S-a terminat, divorțează după 13 ani! Reghe a confirmat despărțirea, incredibil ce a spus Anamaria Prodan
GSP
Noua divizare economică a lumii! Vaccinarea cea mai nouă armă a economiilor bogate
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro