Antena Meniu Search
x

Foto Cercetătorii francezi lucrează la un test Covid-19 pe bază de nanocorpi, rapid și cu o rată de precizie de 90%

Cercetătorii francezi folosesc mici particule de anticorpi extrase din cămile și lame pentru a produce un test despre care se spune că poate detecta mai rapid și mai precis pacienții infectați cu Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.02.2021, 15:36

Cercetătorii francezi lucrează la un test Covid-19 pe bază de nanocorpi, rapid și cu o rată de precizie de 90%
Cercetătorii francezi lucrează la un test Covid-19 pe bază de nanocorpi, rapid și cu o rată de precizie de 90% - Getty Images - imagine cu scop ilustrativ
  • Testul prototip poate oferi rezultate în decurs de 10 minute și poate fi utilizat în afara laboratorului.
  • Testul CorDial-1 folosește fragmente de anticorpi numiți nanocorpi.

Testul prototip, denumit CorDial-1, nu a fost aprobat pentru utilizare, dar studiile inițiale pe 300 de probe au arătat o rată de precizie de 90%, comparativ cu un testul reacţiei în lanţ a polimerazei (PCR), cea mai fiabilă metodă de detectare a COVID-19.

Testul prototip poate oferi rezultate în decurs de 10 minute și poate fi utilizat în afara laboratorului, potrivit echipei care îl dezvoltă, în timp ce testarea PCR durează de obicei ore întregi și trebuie făcută în condiții de laborator, scrie Reuters.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trebuie precizat că există deja teste Covid-19 rapide și ușor de utilizat, dar oamenii de știință au îndoieli cu privire la fiabilitatea lor.

Noul testul Covid-19 e pe bază de nanocorpi

Testul CorDial-1 folosește fragmente de anticorpi numiți nanocorpi. Acestea sunt derivate din camelide - un grup care include cămile, dromederii, lamele și alpaca - deoarece sunt mai stabile decât anticorpii de la alte animale.

Pentru testul COVID-19, nanocorpii sunt plasați pe suprafața unui electrod. Când acești nanocorpi intră în contact cu proteina „vârf” a virusului COVID-19, aceștia interacționează pentru a produce o schimbare a curentului electric de-a lungul electrodului.

Când aparatul de testare - un dispozitiv de dimensiunea unui stick USB mare - este conectat la un smartphone, curentul apare ca un semnal pe un grafic.

„În funcție de înălțimea semnalului, puteți spune dacă sunteți COVID pozitiv sau negativ”, a spus Sabine Szunerits, de la Universitatea din Lille, care lucrează la proiect cu oamenii de știință de la Universitatea din Marsilia și Centrul Național Francez pentru Cercetare științifică.

Următoarea fază a proiectului constă în desfășurarea unui proces de trei luni pe mai mult de 1.000 de persoane.

Christophe Demaille, cercetător principal în electrochimie moleculară la Universitatea din Paris, care nu este implicat în proiect, a declarat că un astfel de test poate fi folosit oriunde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiinta » Cercetătorii francezi lucrează la un test Covid-19 pe bază de nanocorpi, rapid și cu o rată de precizie de 90%