MAE anunţă noi condiţii de intrare în Franţa. De astăzi, românii care ajung în Hexagon trebuie să aibă test PCR cu rezultat negativ

De Veronica Micu.
Publicat: 31.01.2021, 13:19.
Actualizat: 31.01.2021, 21:03

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat noile condiţii de intrare în Franţa, valabile pentru toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani. 

MAE anunţă noile condiţii de intrare în Franţa. De astăzi, cei care sosesc în Hexagon trebuie să aibă test PCR cu rezultat negativ

Profimedia

Autoritățile franceze au revizuit din nou condițiile de intrare a persoanelor pe teritoriul Republicii, în contextul pandemiei de COVID-19.

Astfel, începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00, toate persoanele cu vârsta de peste 11 ani care sosesc în Franța din țările spațiului european (Uniunea Europeană, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Vatican și Elveția) au obligația de a prezenta companiei de transport și autorităților care efectuează controlul de frontieră un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, prelevat cu maximum 72 de ore înaintea deplasării.

Măsura se aplică pentru toate tipurile de deplasare: aeriană, rutieră, maritimă și feroviară.

De asemenea, scrie Mediafax, autoritățile franceze recomandă evitarea călătoriilor neesenţiale dinspre statele spațiului european către Republica Franceză.

Condiţii pentru cetăţenii din afara spaţiului european

MAE amintește că autoritățile franceze recomandă insistent ca persoanele care sosesc în Republica Franceză dintr-un alt stat al spațiului european să se autoizoleze pentru o perioadă de șapte zile de la sosire și să efectueze, la finalul acestei perioade, un al doilea test tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile franceze nu au comunicat dacă măsurile se vor aplica și lucrătorilor transfrontalieri și transportatorilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.