Antena Meniu Search
x

Eclipsa de lună va fi vizibilă din toată România și durează aproape 2 ore

Luna ne va ţine în noaptea de marți spre miercuri cu ochii spre cer. Vom fi martorii unei noi eclipse parţiale. În cel mai frumos moment, luna se va înroşi şi se va întuneca pe partea de sus a discului.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 16.07.2019, 20:13

Vezi și

Luna ne va ţine în noaptea de marți spre miercuri cu ochii spre cer. Vom fi martorii unei noi eclipse parţiale. În cel mai frumos moment, luna se va înroşi şi se va întuneca pe partea de sus a discului. Spectacolul va dura aproape două ore şi va putea fi observat cu ochiul liber. Important este însă locul unde ne aflăm. Dacă suntem într-un bloc orientat spre sud sau sud-est nu va putea fi observată eclipsa.

Eclipsa parțială de lună din 16 iulie începe la ora 21 şi 44 de minute. Atunci când Luna va fi aproape de orizontul de sud est. La ora 23:00 satelitul natural va începe să se ascundă în umbra Pământului. O oră şi jumătate îi va lua Lunii să ajungă la punctul maximum, iar la 31 de minute după miezul nopţii va fi momentul cel mai spectaculos, când doar o treime din Lună se va mai vedea pe cer.

Fenomenul va fi vizibil din toată ţara dacă cerul va fi senin. În ziua eclipsei parţiale se împlinesc 50 de ani de la prima misiune reuşită... pe Lună. Pe 16 iulie 1969, Neil Armstrong, alături de alţi doi astronauţi, au fost lansaţi la bordul navetei spaţiale Columbia, în misiunea Apollo 11.Patru zile mai târziu au aselenizat şi ne amintim şi astăzi celebra replică: "Un pas mic pentru om, un salt uriaş pentru omenire." 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiinta » Eclipsa de lună va fi vizibilă din toată România și durează aproape 2 ore