Antena Meniu Search
x

Mamuţii, înapoi printre noi. Animalele dispărute care ar putea fi readuse la viaţă prin inginerie genetică

O companie americană vrea ca în următorii ani să readucă pe planetă exemplare de mamut, pasărea Dodo și tigrul tasmanian. Compania folosește ingineria genetică și inteligența artificială. Reprezentanții companiei spun că au tehnica necesară.

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 10:02

Mamuţii, înapoi printre noi - Shutterstock (scop ilustrativ)

Colossal Biosciences, o companie din Dallas, vrea ca în următorii ani să reînvie mamutul, pasărea Dodo și tigrul tasmanian, potrivit Sky News. Deși sună a scenariu de film, reprezentanții companiei americane spun că au toată tehnica necesară pentru a readuce pe planetă specii dispărute.

Mamuţii ar putea păşi printre noi

"Deținem toată tehnologia de care avem nevoie. Este vorba doar de timp și de finanțare. Dar suntem 100% încrezători că putem aduce înapoi tigrul tasmanian, dodo și mamutul", a spus Ben Lamm, directorul executiv al companiei cu sediul în Texas.

Lamm a mai explicat că specialiștii folosesc inteligența artificială și ADN-ul unei rude a animalului dispărut. "Este aproape invers în Jurassic Park", a declarat Lamm pentru Sky News, potrivit Mediafax.

Cercetătorii vor utiliza pântecele unui elefant pentru nașterea unui pui de mamut, iar la Dodo se va folosi puiul surogat. Ei estimează că până în 2028 ar putea să apară primul pui de mamut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Veţi mai comanda de pe Shein şi Temu dacă vor creşte taxele?
Observator » Stiinta » Mamuţii, înapoi printre noi. Animalele dispărute care ar putea fi readuse la viaţă prin inginerie genetică