Antena Meniu Search
x

Video China mai aproape de finalizarea propriei sale stații spațiale după lansarea celui de al doilea modul

China a lansat duminică cel de-al doilea modul dintre cele trei elemente ale staţiei sale spaţiale permanente în cadrul uneia dintre ultimele misiuni necesare pentru finalizarea avanpostului orbital până la sfârşitul anului, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 24.07.2022, 14:27

Pentru această lansare a fost folosită cea mai puternică rachetă a Chinei.
China a lansat cel de al treilea modul al stației lor spațiale. - Profimedia

Postul public de televiziune CCTV a transmis în direct lansarea modulului-laborator Wentian, cu o greutate de 23 de tone, transportat de cea mai puternică rachetă a Chinei, Long March 5B, la ora 2:22 PM (06:22 GMT), de la centrul spaţial de lansare Wenchang, situat pe insula sudică Hainan.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit transmisiunii în direct, personalul agenţiei spaţiale a monitorizat desfăşurarea lansării din camera de control, a ovaţionat şi a aplaudat momentul când modulul Wentian s-a separat de rachetă după circa 10 minute de la lansare. Lansarea a fost un ''succes complet'', a relatat CCTV la scurt timp.

Pe acelaşi subiect

China face pași către supremația spațială

China a demarat construcţia staţiei spaţiale în aprilie 2021, odată cu lansarea modulului Tianhe, care va găzdui spaţiile de locuit pentru astronauţii, în cadrul primei dintre cele 11 misiuni cu şi fără echipaj uman din cadrul proiectului.

Modulul-laborator Wentian, cu o lungime de 17,9 metri, va fi locul unde astronauţii îşi vor putea desfăşura experimentele ştiinţifice, alături de alt modul-laborator care nu a fost lansat încă - Mengtian.

Wentian dispune de o cabină etanşă, care urmează să fie principalul punct de ieşire-intrare pentru activităţile extravehiculare după ce staţia va fi finalizată. Va servi totodată drept spaţiu temporar de cazare pentru astronauţi în timpul rotirii echipajului pe avanpostul orbital, proiectat pentru găzduirea pe termen lung a doar trei astronauţi.

Mengtian urmează să fie lansat în octombrie şi, asemenea modului Wentian, va fi ataşat la Tianhe, formând o structură sub forma literei ''T''.

Finalizarea structurii, a cărei masă reprezintă a cincea parte din cea a Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), este o sursă de mândrie pentru chinezii de rând şi va încununa cei zece ani de când preşedintele Xi Jinping se află la conducerea Partidului Comunist chinez.

La bordul staţiei spaţiale chineze se află comandantul misiunii Shenzhou-14, Chen Dong, precum şi colegii Liu Yang şi Cai Xuzhe. Aceştia urmează să revină pe Terra în decembrie odată cu sosirea echipajului Shenzhou-15.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiinta » China mai aproape de finalizarea propriei sale stații spațiale după lansarea celui de al doilea modul