NASA, ultimele pregătiri pentru a trimite roboţi pe Lună (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 16.07.2019, 07:54.
Actualizat: 16.07.2019, 11:22

Într-un moment în care Statele Unite vor să readucă oameni pe Lună la 50 de ani de la prima aselenizare, NASA face ultimele pregătiri pentru a trimite roboţi pe satelitul natural al Pământului.

Într-un moment în care Statele Unite vor să readucă oameni pe Lună la 50 de ani de la prima aselenizare, NASA face ultimele pregătiri pentru a trimite roboţi pe satelitul natural al Pământului.

Agenţia spaţială americană îşi doreşte să folosească aceşti roboţi pentru a instala telescoape care să fie apoi operate de la distanţă de către astronauţi. Scopul final va fi să investigheze galaxia dintr-o perspectivă nouă.

La jumătate de secol de la prima asenelizare, omenirea se pregăteşte de un nou pas major. Un institut finanţat de NASA vrea să se folosească de roboţi pentru a instala radiotelescoape pe partea întunecată a Lunii.

Jack Burns, directorul Reţelei de Explorare şi Ştiinţe Spaţiale de la Universitatea Colorado: Este o expediţie care va implica parteneri comerciali, atât corporaţii, cât şi companii mai mici. Va implica parteneri internaţionali şi vom întreprinde noi tipuri de cercetări ştiinţifice şi explorări pe care nu le credeam posibile în anii '60.

Un rover lunar va căra echipamente pe suprafața lunii, iar cu ajutorul oamenilor va monta apoi telescoapele care vor fi de mărimea unei cutii de pantofi. Astronauții vor putea controla brațul robotic al roverului de la distanţă.

Jack Burns, directorul Reţelei de Explorare şi Ştiinţe Spaţiale de la Universitatea Colorado: Este un program spaţial diferit şi în cadrul acestuia oamenii şi maşinăriile vor lucra împreună. Vom avea roboţi şi rovere, în care astronauţii şi maşinăriile vor lucra împreuna pentru prima dată.

Neafectate de interferențele radio care au loc din cauza activității umane de pe Terra, radiotelescoapele vor căuta în vidul cosmic informații despre formarea sistemului solar.

Keith Tauscher, absovlent Fizică: Va fi ca o platformă pe care să o folosim pentru a începe diferite studii ştiinţifice pe care nu le putem efectua de pe Pământ.

Autorităţile americane au anunţat în luna martie că Statele Unite vor să retrimită oameni pe suprafaţa Lunii în 2024. SUA nu este însă singură în cursa spațială. China a dus în ianuarie o sondă spațială pe partea nevăzută a Lunii.

Citește și
Extern • pe 17.01.2021 la 22:50
Foto
Pandemia dă peste cap primul Grand Slam al anului. Sorana Cârstea: ”Nu putem concura după 14 zile pe canapea"
recomandari pe a1.ro
Ținuta purtată de Melania Trump la părăsirea Casei Albe. Cum arată costumul "de doliu" ales de fosta Primă Doamnă: Foto
Extern • pe 17.01.2021 la 21:37
Foto
Pașaportul de vaccinare, o controversă la nivel mondial. În UE s-ar putea lua o decizie în doar câteva zile

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Bianca Drăgușanu a ajuns de urgență la Poliție! Ce a pățit celebra blondină / VIDEO PAPARAZZI
pe spynews.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
Cristi Borcea a vrut să se sinucidă în prima noapte din închisoare. Mărturii cutremurătoare. "Visez șobolani"
pe antenasport.ro
"Aţi legaliza poligamia în România?" Răspunsul uluitor al lui Cristi Borcea, care a fost căsătorit de 3 ori și are 9 copii cu 4 femei
pe antenasport.ro
Care sunt rezoluțiile frumoasei Marlene Favela pentru noul an
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:50 Reacţiile liderilor internaţionali după învestirea preşedintelui american Joe Biden 22:30 Noua modă: oamenii sunt îndemnaţi să se fotografieze, după ce şi-au găsit sosia în tablouri celebre 22:13 Tribunalul Bucureşti anulează diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov 22:07 Masca de protecţie de tip FFP2, obligatorie în mai multe regiuni din Europa, ca măsură de prevenţie în faţa noilor tulpini 22:00 Primul mesaj pe Twitter al lui Joe Biden, în calitate de președinte al Statelor Unite ale Americii 21:37 RCA mai scump, pagube plătite mai repede. Schimbare majoră pe piața polițelor RCA, în aprilie 21:05 Vaccinarea anti-Covid de la Romexpo s-a blocat înainte să înceapă. Haos și scandal la imunizare, medicii au chemat poliția 20:58 Capitala intră în scenariul galben. Restaurantele, cinematografele și teatrele pot fi deschise doar în anumite condiţii 20:49 Știrile zilei, 20 ianuarie 2021. Joe Biden, al 46-lea președinte al Statelor Unite 20:39 Observator de bine, 20 ianuarie 2021. Se luptă cu un diagnostic crunt, însă arta a făcut-o apreciată la nivel internațional
CITEȘTE PE A1.ro
Cum s-a transformat Michelle Obama la 4 ani de când nu mai e Prima Doamnă. Ultima imagine cu ea evidențiază clar diferențele
A1.RO
Anda Adam, rănită la circ: „Mi-a dat sângele”. Cum a ajuns diva să aibă julituri la mâini și dureri insuportabile
A1.RO