Antena Meniu Search
x

Satul în care toţi oamenii trebuie obligatoriu operaţi, ca să poată locui

O regulă bizară cere tuturor locuitorilor unui sat să se opereze, ca să poată locui acolo. Se întâmplă în îndepărtata Antarctida, în localitatea Villa Las Estrellas, unde chiar şi copiii au fost supuşi intervenţiilor chirurgicale.

O regulă bizară cere tuturor locuitorilor unui sat să se opereze, ca să poată locui acolo. Se întâmplă în îndepărtata Antarctida, în localitatea Villa Las Estrellas, unde chiar şi copiii au fost supuşi intervenţiilor chirurgicale.

Villa Las Estrelas este un oraş cu 100 de locuitori care aparţine de Chile, dar este situat în Antarctida. E una dintre puţinele aşezări din Antarctida care poate fi locuită cu anii. Însă absolut toţi locuitorii trebuie să facă operaţie de apendicită, dacă vor să locuiască aici.

Este o măsură din precauţie, care îi vizează chiar şi pe copii. Cel mai apropiat spital este la 1000 de kilometri, iar în sat sunt doar câţiva medici, dar niciunul nu este chirurg, spune BBC.

Astfel, îndepărtarea preventivă a apendicelui înainte ca oamenii să se instaleze acolo devine o necesitate, pentru a evita ca o astfel de problemă medicală să evolueze în complicaţii.

În Villa Las Estrelas, în traducere Oraşul Stelelor, locuiesc echipe de cercetători care fac experimente în Antarctida, dar şi militari, care, de obicei, îşi aduc cu ei şi familiile.

Hartă cu satul Villa las Estrellas din Antarctida

Sătucul din regiunea îngheţată are, alături de barăci şi case, un oficiu poştal, o mică şcoală, dar şi o bancă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
sat
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiinta » Satul în care toţi oamenii trebuie obligatoriu operaţi, ca să poată locui