Antena Meniu Search
x

Un asteroid uriaș, de două ori cât Empire State Building, va trece pe lângă Pământ în 18 ianuarie

Un asteroid cu o lăţime de peste 1 kilometru zboară prin spaţiu spre Pământ. Nu ne va lovi, dar va trece aproape de Terra pe 18 ianuarie 2022, scriu jurnaliștii site-ului de tehnologie BGR.

de Redactia Observator

la 11.01.2022, 14:43

Un asteroid uriaș, de două ori cât Empire State Building, va trece pe lângă Pământ în 18 ianuarie - Profimedia / imaginie ilustrativă

Roca spațială, numită de astronomi Asteroid 7498 (1994 PC1), este de aproximativ 2,5 ori mai mare decât Empire State Building din New York.

NASA îl consideră un asteroid potențial periculos din cauza dimensiunii, dar și a faptului că zboară aproape de Pământ, scrie portalul BGR.

Asteroidul a fost descoperit prima dată în august 1994

Deşi este masiv, asteroidul 7498 (1994 PC1) nu este o ameninţare în acest moment. Asta înseamnă că nu ar trebui să ne facem griji că traiectoria sa se va schimba şi îl va aduce mai aproape de Terra. De fapt, se aşteaptă ca 7498 să treacă la o distanţă de 1,2 milioane de mile de Pământ.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şansele de a vedea acest asteroid uriaş cu ochiul liber sunt mici. Persoanele care vor sa îl vadă vor avea nevoie cel puţin de un telescop mic. De asemenea, vor trebui să aibă acel telescop îndreptat spre locul exact pe unde va trece asteroidul, scrie Mediafax. Acest asteroid uriaş a fost descoperit pentru prima dată de Robert McNaught în august 1994. Astronomii au constatat că obiectul se deplasează cu aproximativ 43.754 mile pe oră în raport cu Pământul. Ei au putut apoi să folosească datele adunate de-a lungul anilor pentru a-i determina orbita exactă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiinta » Un asteroid uriaș, de două ori cât Empire State Building, va trece pe lângă Pământ în 18 ianuarie