Antena Meniu Search
x

Amendă record pentru Amazon. Peste 700 de milioane de euro, pentru nerespectarea protecţiei datelor

Compania Amazon a anunțat vineri că a fost amendată cu 746 de milioane de euro în Luxemburg pentru nerespectarea reglementărilor europene privind datele private ale utilizatorilor de internet

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 30.07.2021, 16:51

Amendă record pentru Amazon
Amendă record pentru Amazon - Profimedia

Comisia pentru protecția datelor din Luxemburg (CNPD)  susține că prelucrarea datelor Amazon nu a respectat reglementările Uniunii Europene privind protecția datelor. Amazon se apără, argumentând că decizia Comisiei Naționale pentru Protecția Datelor din Luxemburg (CNPD) este nefondată. Grupul avertizează că va lupta pentru a demonstra că are dreptate. „Nu a existat nicio încălcare a datelor, și nicio informație despre clienți nu a fost expusă vreunei terțe părți”, a transmis compania în comunicat.

Mai multe companii au fost amendate pentu încălcarea regulilor

Amazon fusese deja amendat la sfârșitul anului 2020 cu suma de 35 de milioane de euro de către omologul francezi al CNPD, Cnil, pentru nerespectarea legislației privind cookie-urile şi trasarea publicității. Google a fost, de asemenea, amendati cu 100 de milioane de euro. În afara Europei, justiția americană a validat în 2020 o amendă de 5 miliarde de dolari impusă Facebook pentru că nu a protejat datele cu caracter personal.

Conform noii reglementări europene privind serviciile digitale, platformele nu vor mai putea utiliza datele colectate prin intermediul mai multor servicii pentru a viza un utilizator împotriva voinței lor. De asemenea, vor trebui să ofere companiilor-client acces la datele pe care le generează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Amendă record pentru Amazon. Peste 700 de milioane de euro, pentru nerespectarea protecţiei datelor