Antena Meniu Search
x

Aplicațiile care înfrumusețează chipurile, în topul descărcărilor

În timp ce unele femei cheltuie o avere pentru chipul perfect sculptat de bisturiu, o aplicaţie poate face orice schimbare ne dorim. Ce-i drept, doar pentru o poză. Nu e de mirare că a ajuns numărul unu în topul descărcărilor.

de Redactia Observator

la 10.06.2019, 01:30

Vezi și

În timp ce unele femei cheltuie o avere pentru chipul perfect sculptat de bisturiu, o aplicaţie poate face orice schimbare ne dorim. Ce-i drept, doar pentru o poză. Nu e de mirare că a ajuns numărul unu în topul descărcărilor. Psihologii trag însă atenţia că folosirea ei în exces poate avea consecinţe grave. Totul se poate transforma într-o obsesie, iar în timp, fotografia perfectă poate conduce la depresie şi chiar la gesturi extreme.

Iniţial, aplicațiile care îţi modifică înfăţişarea au fost create doar pentru amuzament. Însă treptat au devenit "chirurgi esteticieni" virtuali. Şi cu doar câteva click-uri, se aplică machiajul, îţi poţi modifică forma buzelor, a ochilor sau a sprâncenelor.

Aplicaţia care a ajuns pe locul 1 în topul descărcărilor de pe telefoanele cu Android în 87 de ţări îţi permite să-ţi schimbi complet înfăţişarea, de la culoarea părului şi până la aplicarea unui zâmbet.

Tot mai multe profiluri virtuale sunt pline de astfel de fotografii modificate. Psihologii asociază această tendinţă cu obsesia pentru perfecţiune care poate deveni periculoasă. Cercetătorii britanici au intervievat prietenii și familiile unor persoane care s-au sinucis și au constatat că 56% dintre ele s-au plâns de "presiunea externă pentru a fi perfecte".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conform cifrelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, anual, peste un milion de oameni din întreaga lume ajung la gesturi extreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » Aplicațiile care înfrumusețează chipurile, în topul descărcărilor