Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Apple ar urma să lanseze un nou model de iPhone ieftin

Compania american Apple ar lucra la un nou model de iPhone accesibil, anunță publicația Business Insider, care citează ziarul financiar Nikkei Asian Review.

de Daniel Murărescu

la 05.09.2019 , 13:00

Apple ar urma să lanseze un nou model de iPhone ieftin Apple a raportat o scădere a vânzărilor de iPhone de 12%, în ultimul an - pixabay.com

Compania american Apple ar lucra la un nou model de iPhone accesibil, anunță publicația Business Insider, care citează ziarul financiar Nikkei Asian Review.

Conform sursei citate, noul iPhone, asemănător modelul SE, lansat în 2016, ar urma să fie lansat în primăvara anului 2019, al un preț de aproximativ 500 de dolari.

Apple trece printr-un declin constant al vânzărilor, în ultima perioadă. Pe piețele emergente, compania americană este în urma giganților Samsung și Huawei și încă nu are un model recent cu care să intre în competiție pe segmentul dispozitivelor mid-range.

Articolul continuă după reclamă

Dispozitivul iPhone SE încă este la vânzare pe site-ul oficial al companiei, la un preț de 450 de dolari, însă au trecut trei ani de la lansare, iar între timp piața s-a dezvoltat considerabil.

De altfel, scrie Business Insider, decizia Apple de a concentra toate eforturile pe piața modelelor high-end a contribuit la căderea companiei pe locul 4 în piața mondială a smartphone-urilor. 

În cel mai recent raport privind vânzările, Apple a înregistrat scădere de 12%, pe parcursul a doar 12 luni.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Tehnologie » Apple ar urma să lanseze un nou model de iPhone ieftin