Antena Meniu Search
x

Video Azi se decid campionii României la robotică. Mii de elevi din toată ţara luptă pentru şansa de a participa la Cupa Mondială din SUA

Mii de elevi din toată ţara se întrec în cadrul First Tech Challenge, cea mai mare competiţie de robotică pentru liceeni de la noi din ţară. 80 de echipe se luptă pentru şansa de a participa la Cupa Mondială din SUA. Anul trecut, competiţia a fost câştigată de România.

Alin Stan
de Alin Stan

la 05.03.2023, 11:08

Sursa foto: FIRST Tech Challenge Romania / facebook Vezi și

Sunetul gongului a dat emoţii mari elevilor din mai multe oraşe ale României. Şi-au aruncat în ring cei mai buni roboţi la care au lucrat sute de ore, sperând să se claseze cât mai sus şi să ajungă astfel în marea finală de la Huston. Deţinătorii titlului mondial din 2022 sunt elevi ai Liceului Naţional de Informatică din Arad. Au venit şi anul acesta la concurs, cu gândul la un nou podium. 

Cătălin Georgescu, câştigător echipa Delta Force: Tema acestui sezon este energia. Sunt nişte tuburi care sunt pe verticală şi nişte conuri. Practic, noi trebuie să plasăm acele conuri pe tuburi şi să creăm circuite şi conexiuni. Noi le capturăm. Echipa care are cele mai multe circuite şi cu cele mai multe capturate, câştigă. Anul acesta este o competiţie mult mai grea, mult mai competitivă. Ne aşteptăm să câştigăm şi anul acesta, să ieşim învingători. 

Şi echipa elevilor de la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu speră să ajungă în SUA.

Echipele reimaginează viitorul energiei sustenabile

Pe acelaşi subiect

Prin roboții dezvoltați de concurenți, echipele reimaginează viitorul energiei sustenabile, găsind soluții responsabile pentru provocările tehnologice.

Dana Războiu, fondator: Este o educaţie STEM, aşa se numeşte. Ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică. Este o altfel de educaţie pe lângă cea clasică. Suntem pe locul trei în lume ca şi număr de echipe după Statele Unite ale Americii şi China. Am reuşit să avem al 3-lea cel mai mare număr de echipe de robotică din lume. 

First Tech Challenge se încheie la finalul acestui weekend, iar competiţia mondială va avea loc luna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Azi se decid campionii României la robotică. Mii de elevi din toată ţara luptă pentru şansa de a participa la Cupa Mondială din SUA