Barcelona, raiul pasionaţilor de tehnologie. Roboţii pot deveni cei mai buni prieteni ai omului

De Redactia Observator.
Publicat: 27.02.2019, 22:50.
Actualizat: 28.02.2019, 00:13

Barcelona este, zilele acestea, raiul pasionaţilor de tehnologie. Sunt prezentaţi roboţii care pot deveni cei mai buni prieteni ai omului. Citesc gânduri, fac cafea şi chiar dansează.

Barcelona este, zilele acestea, raiul pasionaţilor de tehnologie. Sunt prezentaţi roboţii care pot deveni cei mai buni prieteni ai omului. Citesc gânduri, fac cafea şi chiar dansează.

La Congres a ajuns şi trimisul special Observator, care a testat taxiul zburător şi a surprins dezamăgirea celor voiau să ţină în mâini noile telefoane pliabile.

Principalul punct de atracţie al congresului, telefoanele mobile pliabile s-au dovedit ...innaccesibile pentru vizitatori. Cei care abia aşteptau să le testeze s-au mulţumit cu câteva fotografii.

După ce săptamana trecuta Samsung şa prezentat , la Londra, Samsung Galaxy Fold, acum îl şi putem vedea. Din păcate nu îl putem atinge.

Şi Huawei şi-a prezentat modelul foldabil care se laud a fi cel mai rapid telefon 5G. Din păcate nici acesta nu poate fi, încă, atins.

Dar, la Barcelona nu doar telefoanele au captat interesul oamenilor. Liku este înalt de 50 de centimetri şi se prezintă drept companionul perfect. Îi poate chiar citi ... dispoziţia proprietarului.

Tehnologia 5G şi inteligenţa artificială va permite următoarei generaţii de roboţi, spun expozanţii, să cânte la pian, să facă o cafea delicioasă sau chiar să conducă, de ce nu, taxiuri.

Dacă vă grăbiţi, acest taxi zburător vă poate scoate din impas. La congres, s-a putut zbura cu el doar virtual. În afara lui însă, este cât de poate de funcţional.

Nu lipsesc de la târg nici ochelarii pentru realitate virtuală, iar un alt expozant a prezentat inelul care poate salva vieţi.

În caz de urgenţă, trebuie doar să apeşi un buton de pe suprafaţa inelului şi mesaje de alertă vor ajunge la rude şi chiar la salvare sau poliţie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.