Antena Meniu Search
x

Blue Origin: lansarea New Shepard, amânată din cauza vremii nefavorabile. La bordul navei se va afla şi eroul Star Trek, William Shatner

Compania spaţială Blue Origin, deţinută de miliardarul Jeff Bezos, a amânat lansarea vehiculului New Shepard pentru ziua de miercuri în loc de marţi, din cauza vântului puternic prognozat de meteorologi. La bord se va afla şi actorul William Shatner, din serialul Star Trek.

de Redactia Observator

la 11.10.2021, 08:38

Compania spaţială Blue Origin a amânat lansarea vehiculului New Shepard pentru ziua de miercuri
Compania spaţială Blue Origin a amânat lansarea vehiculului New Shepard pentru ziua de miercuri - Profimedia

"Din cauza vântului prognozat pentru marţi, 12 octombrie, echipa operaţională a misiunii Blue Origin a luat decizia de a amâna misiunea de lansare a NS-18 pentru ziua de miercuri, 13 octombrie”, a anunţat compania într-un comunicat, potrivit news.ro.

William Shatner, din Star Trek, la bordul navei Blue Origin

Cunoscut cel mai bine pentru rolul căpitanului Kirk din serialul de televiziune "Star Trek", William Shatner va face parte din echipajul format din patru persoane al misiunii suborbitale a NS-18. Actorul în vârstă de 90 de ani va zbura ca invitat al Blue Origin, dar compania a anunţat şi că a vândut bilete în valoare de aproape 100 de milioane de dolari către clienţi plătitori.

Blue Origin, care a realizat în luna iulie o lansare de succes cu Jeff Bezos la bord, afirmă că echipa operaţională a misiunii a confirmat că vehicului a îndeplinit toate condiţiile şi că astronauţii au început să se antreneze duminică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Blue Origin: lansarea New Shepard, amânată din cauza vremii nefavorabile. La bordul navei se va afla şi eroul Star Trek, William Shatner