Antena Meniu Search
x

Blue Origin duce în spațiu primii turiști în 2019, cu 2-300 de mii de dolari biletul

Compania spațială Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos va face primele zboruri în spațiu cu turiști în 2019. Potrivit unor surse citate de Reuters, biletul unei călătorii va fi 2-300 de mii de dolari.

Capsula New Shepard de la Blue Origin pe pista de lansare
Capsula companiei Blue Origin va transporta în spațiu turiști în 2019 - Youtube/Blue Origin

Compania spațială Blue Origin a miliardarului Jeff Bezos va face primele zboruri în spațiu cu turiști în 2019. Potrivit unor surse citate de Reuters, biletul unei călătorii va fi 2-300 de mii de dolari.

Zborul cu turiști va fi făcut cu vehiculul spațial New Shepard, al companiei Blue Origin. Biletele vor fi puse la vânzare de anul viitor.

Blue Origin, al cărei sediu se află la 32 de kilometri de Seattle, a făcut public designul vehiculului, format din racheta de lansare şi o capsulă pentru pasageri detaşabilă, dar nu a oferit informaţii referitoare la stadiul producţiei şi preţurile biletelor.

New Shepard este proiectată să transporte şase pasageri la o distanţă de 100 de kilometri deasupra Pământului, în spaţiul suborbital, suficient de sus pentru a experimenta câteva minute de imponderabilitate şi a vedea curbura Pământului, înainte de revenirea pe Pământ a capsulei presurizate, cu ajutorul unor paraşute.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Capsula are şase ferestre de observaţie despre care Blue Origin a anunţat că sunt de aproape trei ori mai înalte decât cele ale avionului Boeing 747.

Blue Origin a efectuat zboruri test de decolare verticală şi aterizare a New Shepard de la platforma sa de lansare din Texas, dar fără pasageri la bord. Două dintre zboruri au inclus un manechin de testare numit de companie manechinul Skywalker.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Blue Origin duce în spațiu primii turiști în 2019, cu 2-300 de mii de dolari biletul