Antena Meniu Search
x

Video Braşovul ar putea avea în viitor bănci inteligente în parcuri, pentru învăţatul în aer liber

Există o propunere pe masa primăriei din Braşov care prevede că în parcuri am putea găsi în curând bănci inteligente, cu sistem performant de WI-FI, încărcare pentru telefoane mobile şi panouri voltaice. Oricine le va putea folosi dar cei mai încântaţi ar trebui să fie tinerii.

de Redactia Observator

la 25.05.2022, 14:13

Vezi și

Claudiu Loghin - reporter Observator: Cu siguranţă tinerii sunt cei mai încântaţi de aceste bănci. Noi suntem în localitaea Ghimbav, din judeţul Braşov. Aici au fost instalate două astfel de bănci. Au un design modern, culoarea este una neagră. Avem încarecare fără fir a telefoanelor mobile, este suficient să punem telefonul şi să apăsam un buton. Există şi porturi USB pentru încărcarea prin fir a telefoanelor mobile. Toată energia electrică necesară acestor operaţiuni este asigurtă de un panou fotovoltaic, iu un acumulator stochează energia electrică. Costul unei astfel de bănci este de aproximativ 20.000 de lei. Sunt instalate două astfel de bănci aici şi există alte două instalate şi în alt loc din Ghimbav. Propunerea este ca astfel de bănci să fie instalate şi în parcurile din Braşov. 

Oraşul Ghimbav din judeţul Braşov s-a menţinut constant, în ultimii ani, în topul localităţilor cu cea mai dezvoltată economie locală. Iar autorităţile de aici au ţinut ca oamenii să simtă bunăstarea chiar şi atunci când stau pe bancă, în parc. Aşa au apărut primele bănci inteligente. Au panouri fotovoltaice, afişează date despre poluarea aerului şi pot fi folosite pentru reîncărcarea telefonului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Braşovul ar putea avea în viitor bănci inteligente în parcuri, pentru învăţatul în aer liber