Antena Meniu Search
x

Video Bucureştenii pot afla prin aplicaţie când rămân fără căldură. Iniţiativa îl lasă însă rece pe cetăţeanul de rând

Lipsa căldurii s-a digitalizat. O aplicaţie nou lansată de compania care furnizează agent termic în Capitală îi anunţă pe bucureşteni dacă e cazul să mai pună o haină pe ei şi cât timp vor tremura în case. Iniţiativa Termoenergetica îl lasă rece pe bucureşteanul de rând, care se pregăteşte din nou pentru o iarnă grea şi plină de avarii.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 22:13

Vezi și

Pentru bucureşteni, căldura în apartamente este o loterie. Sistemul cedează în fiecare zi, în toate sectoarele, iar apa caldă este mai mult rece. "Când vine căldura?", se întreabă toţi bucureştenii. Răspunsul vine printr-o aplicaţie pe telefon, care anunţă avariile şi termenul estimat pentru remedieri. 

Claudiu Creţu, director general Termoenergetica: Prezintă transparent starea sistemului, sunt prezentate toate avariile, pe sectoare, dar, cel mai important, la adresa care ne interesează. 

Iniţiativa Termoenergetica îl lasă însă rece pe cetăţeanul de rând

Ideea nu e rea, spun oamenii. Însă nu îi încălzeşte cu nimic. Ar fi preferat să audă că autorităţile au făcut investiţii care să îi scape de caloriferele electrice, la iarnă. 

Pe acelaşi subiect

''S-a anunţat clar că pe Colentina, eu stau pe Şoseaua Mihai Bravu, nu vom avea căldură. Deci, la ce-mi foloseşte mie aplicaţia? Ca să mi se spună ce, de fapt?'' 

''Ce vine în ajutorul nostru, aşa, ca informaţii, asta da. Dar, să se mai şi rezolve.''  

''Ce trebuie să îmi mai spună că am sau n-am căldură. O simt. Mai stau şi pe telefon.'' 

În online, aplicaţia a fost pretext pentru ironii. 

"Afli mult mai rapid dacă trebuie să pui oala pe foc", a fost reacţia unui cetăţean.  

Aplicaţia nu a costat nimic, spune directorul Termoenergetica. 

Claudiu Creţu, director general Termoenergetica: Deci, nu am direcţionat sume care ar fi putut merge către ţeavă în aşa ceva. 

Răzvan Nicolescu, expert energie: Dacă nu vom accesa repede acele sute de milioane de euro pe care le-am alocat în 2014, dacă nu vom dezvolta sursele geotermale din Bucureşti, care ar putea să ajute mult la încălzire, vom continua să avem probleme în Bucureşti, cu această aplicaţie sau fără această aplicaţie. 

Nevoia de investiţii o recunoaşte şi conducerea Termoenergetica. Sistemul riscă să se prăbuşească, în timp ce, în fiecare oră, se pierd până la 2500 de tone de apă caldă prin ţevile cârpite din subteran. Cea mai afectată este zona de nord-est a Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » Bucureştenii pot afla prin aplicaţie când rămân fără căldură. Iniţiativa îl lasă însă rece pe cetăţeanul de rând