Antena Meniu Search
x

S-a desemnat "Capitala europeană a turismului inteligent"

A fost competiţie între oraşele europene! Aproape 40 de metropole au concurat pentru titlul de "Capitala europeană a turismului inteligent"

Vezi și

A fost competiţie între oraşele europene! Aproape 40 de metropole au concurat pentru titlul de "Capitala europeană a turismului inteligent". Şi, dacă sunteţi tentaţi să credeţi că "doar una-i câştigătoare", vă înşelaţi. 

Pentru anul viitor au fost desemnate de fapt nu unul ci două oraşe drept Capitale europene ale turismului inteligent. Vorbim de Helsinki și Lyon. Capitala, dar și cel mai mare oraș al Finlandei, împreună cu oraşul francez au ocupat locul fruntaş într-o competiţie în care au fost înscrise mai exact 38 de oraşe din 19 ţări. Acestea s-au remarcat prin măsuri inovatoare în turism.

Ce este turismul inteligent

Se referă la digitalizare, în primul rând. Accesibilitate la obiective turistice pentru orice vizitator, indiferent de vârstă, cultură, cu sau fără dizabilităţi şi felul în care sunt susţinute comunităţile locale şi dezvoltate. De aseamenea, prin turismul inteligent sunt susţinute şi promovate şi talentele locale.

Acum două zile, în urma deliberări juriului de la Bruxelles, au mai fost desemnaţi încă patru câştigători. Oraşul spaniol Malaga la categoria accesibilitate. Ljubljana la sustenabilitate. Copenhaga la digitalizare. Şi "O bijuterie a tărâmului austriac", aşa cum e prezentat pe siteurile de turism, Linz, la categoria Patrimoniul cultural și creativitate.

Concursul s-a adresat oricărui oraș din Uniunea Europeană cu o populație de peste 100.000 de locuitori. Premiile se vor decerna la Bruxelles, pe 7 noiembrie 2018, ca parte a Zilei europene a turismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Tehnologie » S-a desemnat "Capitala europeană a turismului inteligent"