Antena Meniu Search
x

Video Cât costă iPhone 15. Noul telefon de la Apple vine cu două schimbări majore

Lansare iPhone 15. Aşteptarea a luat sfârşit. Apple a prezentat noile modele de iPhone 15, dar şi noi modele de ceasuri. Schimbarea majoră în cazul telefoanelor este dată de trecerea la conectorul USB-C, aşa cum prevăd normele Uniunii Europene. Seria este compusă din patru telefoane, iar preţul porneşte de la 799 de dolari, principala îmbunătăţire fiind la calitatea imaginilor. 

de Redactia Observator

la 13.09.2023, 08:54

Vezi și

Noul iPhone a fost prezentat publicului în cadrul mult aşteptatului eveniment "Wonderlust". Deşi, în linii mari, noutăţile nu sunt revoluţionare, Apple vine cu o schimbare majoră. 

Kaiann Drance, Apple: USB-C a devenit un standard acceptat la nivel universal, aşa că îl folosim şi pentru iPhone 15. Permite încărcarea, transferul de date, redarea fişierelor audio şi video. 

Telefonul iPhone 15 va avea conector USB-C

Pe lângă trecerea la conectorul USB-C, seria compusă din patru modele promite camere mai bune, cea principală fiind de 48 MP. Modelele Pro sunt cele care au avut parte de adevăratele schimbări. Ele au acum la bază un cadru de titanium care ar trebui să ofere o rezistenţă mai mare şi să ducă la o scădere a greutăţii, dar vin şi cu un nou buton.

Pe acelaşi subiect

Action Button este un buton fizic, ce ia locul celui de oprire a sunetelor, iar acţiunea sa poate fi aleasă de utilizator. Mai mult, IPhone 15 Pro Max are o nouă lentilă tele de 12MP, care uşurează mărirea optică de cinci ori a fotografiilor, la o lungime focală de 120mm.

iPhone 15, scos la vânzare din 22 septembrie

Telefoanele iPhone 15 vor fi disponibile din 22 septembrie, iar preţul porneşte de la 799 de dolari.

O altă noutate este dată şi de apariţia unor noi ceasuri. Primul este Apple Watch Ultra 2, iar al doilea este Apple Watch Series 9, care primeşte un procesor mult mai puternic decât predecesorii însă are şi o altă funcţie. 

Jeff Williams, Apple: Gestul "Double Tap" controlează butonul principal şi o aplicaţie, deci o poţi folosi pentru a opri cronometrul, muzica sau pentru a amâna o alarmă. 

Preţul acestui ceas este de 399 de dolari şi devine disponibil tot din 22 septembrie. 

În ciuda noilor apariţii, compania Apple are parte şi de veşti mai puţin pozitive. Compania va trebui să oprească vânzarea modelului iPhone 12 în Franța din cauza nivelului de radiații peste pragul limită pe care îl emite dacă nu se adresează problemei în două săptămâni.

Specificații tehnice iPhone 15

Cele două modele Pro au acum la bază un cadru de titanium (în loc de oţel inoxidabil), care ar trebui să le confere o rezistenţă mai mare şi să contribuie la scăderea în greutate a acestora.

iPhone 15 Pro (6,1 inch) şi iPhone 15 Pro Max (6,7 inch) beneficiază şi de un nou cip, A17 Pro, construit pe 3nm - cu 19 miliarde e tranzistori, 6 nuclee de procesor. Acesta promite un spor de performanţă de 10% în sarcinile pe un singur fir. Placa video are 6 nuclee, cu o performanţă maximă cu 20% mai mare decât generaţia anterioară.

Action Button este o nouă facilitate disponibilă doar pe cele două - un buton fizic (ce ia locul butonului de oprire a sunetelor) a cărui acţiune poate fi aleasă de utilizator. De exemplu, acesta poate fi configurat pentru realizarea rapidă a unei fotografii.

Fotografii mai bune cu noul model de smartphone de la Apple

În plus faţă de toate celelalte modele ale seriei, iPhone 15 Pro Max are în dotare o nouă lentilă tele de 12MP, care facilitează mărirea optică cu 5X a fotografiilor, la o lungime focală de 120mm. Camera ultrawide are şi ea 12MP. Camera principală are 48MP şi promite o performanţă mai bună în lumină slabă şi în cazul portretelor. Aceasta produce fotografii la o rezoluţie de 24MP.

Conexiunea USB-C atinge viteze de 10gbps în cazul modelelor Pro, adică de 20 de ori mai rapid decât un USB2.

iPhone 15 Pro şi Pro Max vor costa de la 1.000 de dolari (128GB), respectiv 1200 de dolari (256GB) şi vor fi disponibile din 22 septembrie.

Întreagă serie iPhone 15 va folosi pentru alimentare şi transfer de date conexiunea USB-C. Apple a fost forţată de noua legislaţie europeană să renunţe la conectorul propriu Lightning.

Dynamic Island ajunge acum pe iPhone 15 şi iPhone 15 Plus, după ce, anul trecut, era lansată doar pe modelele Pro. Modelul de bază al seriei se bazează pe cipul A16 Bionic, folosit anul trecut de iPhone 14 Pro. iPhone 15 are un ecran OLED Super Retina de 6,1 inch, în vreme ce modelul Pro beneficiază de un ecran de 6,7 inch. Luminozitatea maximă poată ajunge la 2000 de niţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Tehnologie » Cât costă iPhone 15. Noul telefon de la Apple vine cu două schimbări majore