Antena Meniu Search
x

Video Cea mai importantă expoziţie anuală din domeniul IT se pregăteşte să îşi deschidă porţile

Cea mai importantă expoziţie anuală din domeniul IT se pregăteşte să îşi deschidă porţile mâine, însă în acest an exclusiv în mediul virtual. Timp de trei zile, peste 1000 de branduri din întreaga lume îşi vor prezenta inovaţiile. 

de Redactia Observator

la 10.01.2021, 22:55

Vezi și
  • Peste 1.000 de branduri îşi prezintă noile produse la cea mai importantă expoziţie anuală din domeniul IT.

Pandemia a mutat ediţia a 51 a Consumer Electronics Show în mediul virtual, departe de fastul şi grandoarea Las Vegas-ului. Organizatorii şi companiile participante au promis să compenseze prin calitatea produselor care vor fi prezentate.

După ce în anii precedenţi a uimit cu tehnologia ecranelor OLED, Samsung a dezvoltat acum televizorul MicroLED în care pentru iluminarea de fundal sunt folosite 24 de milioane de LED-uri individuale. 

Liam Kelly, şef echipă de dezvoltare: Aşa cum ne putem da seama şi din nume, aceste LED-uri sunt microscopice, sunt mai subţiri decât un fir de păr. Nu se pierde luminozitate sau claritate. Nici un alt ecran auto-emiţător nu face asta. Obţii o calitate a imaginii incomparabilă, fidelă realităţii.

Competiţia este însă înverşunată. Panasonic a prezentat ultimul model de TV OLED, disponibil atât cu ecran de 64, cât şi de 55 de inci. Japonezii intră pe piaţă cu sloganul "Vezi tot, simţi tot" şi mizează pe sistemul audio al produsului. 

Vincent Teoh, specialist în televizoare: Panasonic a mers un pas mai departe şi a adăugat boxe în spatele televizorului, pe porţiunea de mijloc, care vor emite sunete ce prin redirecţionare din pereţi vor produce o experienţă şi mai imersivă.

Cei de la Sony nu s-au lăsat mai prejos şi au prezentat noile Smart TV-uri BRAVIA, care folosesc inteligența cognitivă pentru a oferi o experiență cinematografică din confortul casei utilizatorului. 

Kazuo Kii, şef departament televizoare Sony: Procesorul foloseşte inteligenţa umană pe lângă inteligenţa artificială pentru a imita cum văd şi aud oamenii, ceea ce îi permite să optimizeze fiecare detaliu al imaginii şi sunetului.

Peste 1.000 de produse noi, din domeniul IT, vor fi prezentate la expoziţie

Necesitatea muncii de acasă în acest an a făcut mulţi producători să pună accent pe inovaţiile modelelor de PC-uri şi laptop-uri. Specialiştii au venit, de exemplu, cu dispozitive care permit utilizatorilor să ia parte la conferinţe video fără să întrerupă munca. 

Pandemia a însemnat şi o creştere fără precedent a industriei jocurilor video. Fanii au fost anunţaţi să se aştepte la cele mai performante modele de sisteme de gaming. Pe durata celor patru zile ale expoziţiei vor fi lansate peste 1000 de produse noi din domeniul IT. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Tehnologie » Cea mai importantă expoziţie anuală din domeniul IT se pregăteşte să îşi deschidă porţile