Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Chat GPT 4o, cea mai nouă versiune a platformei AI. Are capacitatea de a percepe emoţiile şi chiar de a da meditaţii la matematică

Chat GPT se întoarce şi mai inteligent, şi mai uimitor! Cea mai nouă versiune a platformei de inteligenţă artificială poate să analizeze imagini, documente şi chiar să dea meditaţii la matematică. Dă răspunsurile în timp real, iar producătorul promite că va fi disponibilă şi în limba română. 

de Redactia Observator

la 14.05.2024 , 21:20

Nu este magie, ci viitorul inteligenţei artificiale. Vocea uşor robotizată care se aude din telefon este generată de inteligenţa artificială şi poate analiza trăirile utilizatorului.

Chat GPT 4o are capacitatea de a percepe emoţiile

Modelul răspunde în timp real. Asta înseamnă că ai aceste 2-3 secunde de linişte să primeşti răspuns şi poate percepe emoţiile. Când respiram foarte repede, mi-a spus că ar trebui să mă calmez. 

Vezi și

Chiar dacă la prima vedere pare un simplu prieten virtual pentru conversaţii ocazionale, Chat GPT 4o poate fi şi profesor. De exemplu, rezolvă probleme de matematică aflate atât în faţa elevului, cât şi pe telefonul lui. 

Pe acelaşi subiect
  • "Bună, sunt aici cu fiul meu şi aş vrea să îl ajuţi să rezolve această problemă de matematică. Să nu spui răspunsul, pune-i întrebări şi îndrumă-l spre rezolvare. Vreau să fiu sigur că înţelege singur."
  • "Cred că ipotenuza este această latură foarte lungă, de la A la B."

Chat GPT 4 are în spate un sistem foarte sofisticat de algoritmi care reţine informaţii şi întrebări. Baza lui de date este infinitul internet, iar singura limita, imaginaţia utilizatorului.

Platforma poate ajuta oamenii cu deficienţe de vedere

De pildă, poate să analizeze meniul unui restaurant într-o limbă străină şi să ofere recomandări şi informaţii despre istoria unui preparat. Tot cu ajutorul camerei video a telefonului, platforma studiază mediul înconjurător şi devine ochi virtuali pentru oamenii cu deficienţe de vedere. 

  • "Este regele acasă acum?"
  • "Da, se pare că regele este în reşedinţă."
  • "Drapelul Regal flutură pe Palatul Buckingham. Este un indiciu că monarhul este la reşedinţă. Cât de interesant este să fii acolo când regele este acasă!" 

Noul model de inteligenţă artificială are şi minusuri - răspunde greu şi, uneori, încurcă obiectele pe care le „vede“ prin camera video. Compania promite că va îmbunătăţi rezultatele, însă. Va fi disponibil gratuit în curând - va putea înţelege şi răspunde în toate limbile de pe glob, inclusiv în română. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Tehnologie » Chat GPT 4o, cea mai nouă versiune a platformei AI. Are capacitatea de a percepe emoţiile şi chiar de a da meditaţii la matematică