Antena Meniu Search
x

Companiile aeriene din SUA se tem că va fi "haos" miercuri după finalizarea tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor

Directorii celor mai mari companii aeriene din Statele Unite i-au cerut, miercuri, președintelui Joe Biden o „intervenție imediată” privind lansarea planificată a tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor importante, avertizând asupra consecințelor grave, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 18.01.2022, 13:03

Companiile aeriene îi cer lui Biden să ia măsuri pentru evitarea "haosului" care va urma după introducerea tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor
Companiile aeriene îi cer lui Biden să ia măsuri pentru evitarea "haosului" care va urma după introducerea tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor - Profimedia Images

Reprezentanții a 10 companii aeriene americane au cerut administrației de la Casa Albă să amâne și  lansarea tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor, fiind îngrijoraţi de consecinţele asupra avioanelor din cauza posibilelor perturbări ale instrumentelor de bord. Experții sunt îngrijorați că semnalele 5G vor interfera cu radarul sau cu altimetrul de la bordul avioanelor, scrie CNN.

„Efectele undelor atât asupra zborurilor de pasageri, cât și lanțului de aprovizionare, a forței de muncă și a economiei în general sunt pur și simplu incalculabile”, au transmis directorii transportatorilor aerieni. "Având în vedere timpul scurt rămas şi importanţa acestei catastrofe economice complet evitabile, vă cerem să luaţi toate acţiunile necesare pentru ca reţeaua 5G să fie lansată cu excepţia cazurilor în care turnurile sunt prea aproape de pistele aeroporturilor", solicită aceştia guvernului SUA.

"Într-o zi ca duminică, peste 1.100 de zboruri şi 100.000 de pasageri ar fi supuşi la anulări, rerutări sau întârzieri", se tem în special şefii companiilor American Airlines, Delta sau Southwest, dar şi cei ai diviziilor aeriene ale giganţilor din domeniul logisticii FedEx şi UPS.

“O catastrofă economică”

Pe acelaşi subiect

Luni seara, United Airlines a avertizat cu privire la „un impact devastator asupra aviației” dacă 5G este lansat în apropierea aeroporturilor. „Atunci când sunt desfășurate lângă piste, semnalele 5G ar putea interfera cu echipamentul cheie de siguranță pe care se bazează piloții pentru decolare și aterizare pe vreme nefavorabilă”.

Administraţia Federală a Aviaţiei a declarat că „va continua să se asigure că cei care călătoresc cu avionul rămân în siguranță, pe măsură ce se implementează tehnologia 5G”.

În decembrie, producătorii de avioane Airbus, din Europa, şi Boeing, din SUA, şi-au exprimat, de asemenea, "îngrijorarea" cu privire la posibilele perturbări ale instrumentelor de la bordul aeronavelor lor de către 5G, într-o scrisoare adresată Departamentului Transporturilor american.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Tehnologie » Companiile aeriene din SUA se tem că va fi "haos" miercuri după finalizarea tehnologiei 5G în apropierea aeroporturilor