Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum arată armata de roboți Optimus a lui Elon Musk: "Fac curat, plimbă cățelul, practic sunt prietenii tăi"

Un grup de roboți umanoizi Optimus de la Tesla au venit pe scenă la prezentarea noului vehicul Robovan de la Tesla, în cadrul evenimentului Cybercab din California. Robotul a putut fi văzut într-un videoclip făcând sarcini de rutină, cum ar fi aducerea unui pachet de pe verandă și udarea plantelor.

de Redactia Observator

la 11.10.2024 , 12:01

roboși Optimus Tesla Cum arată armata de roboți Optimus a lui Elon Musk: "Fac curat, plimbă cățelul, practic sunt prietenii tăi" - Youtube

"Optimus va merge printre voi. Vei putea să te apropii de ei și îți vor servi băuturi", a spus CEO-ul Tesla, Elon Musk. Acesta a explicat că robotul va putea "face orice", practic, și a menționat exemple precum plimbarea câinelui, supravegherea copiilor, tunderea gazonului și servirea băuturilor. Elon Musk a spus că un robot Optimus va costa între 20.000 și 30.000 de dolari "pe termen lung". "Cred că acesta va fi cel mai mare produs din toate timpurile, din orice categorie", a declarat Elon Musk, potrivit The Verge.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După prezentare, transmisiunea live a arătat oameni interacționând cu roboții Optimus la mese și în mulțime. Totuși, roboții nu făceau mare lucru, în afară de a saluta în stilul Astro Bot. La eveniment era și masă cu băuturi, dar robotul Optimus nu făcea mai mult decât să țină o cană cu gheață. Cu toate acestea, un robot putea să ofere mici pungi cadou la o altă masă și să joace "piatră, hârtie, foarfecă" cu invitații. De asemenea, era și un foișor închis, cu mai mulți roboți care dansau în interior.

Articolul continuă după reclamă

Robotul Optimus, "o transformare fundamentală pentru civilizație"

Pe acelaşi subiect

Musk a dezvăluit anul trecut un robot Gen 2 mai ușor și mai rapid. Într-un apel telefonic privind rezultatele financiare din aprilie, el a afirmat că Optimus va începe să efectueze "sarcini utile" până la sfârșitul acestui an și ar putea fi vândut "extern până la sfârșitul anului viitor".

Robotul Tesla nu era un produs serios atunci când Musk a prezentat pentru prima dată proiectul în 2021, când un bărbat îmbrăcat într-un costum de robot a urcat pe scenă pentru a dansa într-un mod amuzant. Dar, în 2022, compania a arătat un prototip rudimentar care a pășit timid pe scenă.

Musk a promis cu ambiție că Optimus va reprezenta o "transformare fundamentală pentru civilizație". Și a făcut promisiuni mai mari pentru investitori: că va aduce "două ordine de magnitudine" de îmbunătățire a producției economice și că poate fi "fabricat în volume foarte mari, în cele din urmă milioane de unități". Musk a spus că va costa în jur de "20.000 de dolari" și va permite "un viitor în care nu va exista sărăcie".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Ați fost păcălit să plătiți aceeași sumă pentru un produs cu un gramaj mai mic?
Observator » Tehnologie » Cum arată armata de roboți Optimus a lui Elon Musk: "Fac curat, plimbă cățelul, practic sunt prietenii tăi"