Antena Meniu Search
x

Cum îți configurezi telefonul pentru a primi mesajele Ro-Alert. Setările necesare pentru fiecare model

Administratorii sistemului Ro-Alert au fost la dispoziția populației setările pentru fiecare tip de telefon în parte, în funcție și de operatorul de telefonie mobilă.

Cum îți configurezi telefonul pentru a primi mesajele Ro-Alert. Setările necesare pentru fiecare model - ro-alert.ro

Sâmbătă, pe 15 septembrie, a fost lansat sistemul Ro-Alert de avertizare a populației în caz de evenimente cu potențial periculos. Potrivit autorităților, Ro-Alert este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile. Administratorii sistemului au pus la dispoziția populației setările pentru fiecare tip de telefon în parte, în funcție și de operatorul de telefonie mobilă. 

Mesajele Ro-Alert pot fi recepționate pe întreg teritoriul României acolo unde există semnal GSM 2G/3G/4G, iar administratorii au precizat că nu este necesară instalarea de aplicații pe telefoanele mobile.

Cum funcționează sistemul Ro-Alert

Autoritățile române competente (Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratele pentru Situații de Urgență teritoriale) trimit un mesaj de avertizare pe telefoanele mobile din imediata apropiere a unei situații de urgență. 

Pentru aceasta, operatorul Sistemului Ro-Alert are la dispoziție o hartă digitală pe care poate selecta zona în care trebuie difuzat mesajul de avertizare. 

Numele și numărul de telefon ale utilizatorilor telefoanelor mobile nu sunt necesare, așadar rămân necunoscute.

Setări necesare pentru a primi mesajele Ro-Alert

Potrivit informațiilor de pe site-ul ro-alert.ro, în cazul în care serviciul nu este activat de producătorii de telefoane mobile, din fabrică, utilizatorii care vor să primească mesaje de alertă vor trebuie să-și seteze singuri telefoanele. 

Setările sunt disponibile pentru cele mai populare dispozitive ale momentului, în funcție de operatorul de telefonie mobilă.

Lista completă a smartphone-urilor pentru care există setări disponibile

Atenție: Telefoanele mobile care sunt conectate doar la internet prin wireless, tabletele sau calculatoarele nu pot primi mesaje de avertizare. Condiția esențială este conexiunea la o rețea de telefonie mobilă din România.

Ro-Alert nu va trimite mesaje de avertizare cu privire la cutremure

În cazul seismelor, Sistemul Ro-Alert nu va difuza notificări anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Cum îți configurezi telefonul pentru a primi mesajele Ro-Alert. Setările necesare pentru fiecare model