Antena Meniu Search
x

Video Cum putem preveni 75% dintre bolile cronice: aplicaţii pentru starea de bine

Alimentaţia echilibrată, sportul şi relaxarea sunt "medicamentele minune" care ar putea preveni peste 75% dintre bolile cronice, spun specialiştii. Şi, cum ultimii doi ani s-au scurs sub semnul fricii, românii au căutat metode să scape de stres şi să trăiască sănătos, din confortul propriei case.

de Ioana Matei

la 08.12.2021, 20:30

Vezi și

Ioana a slăbit 40 de kilograme şi şi-a schimbat complet stilul de viaţă. E atentă la cât doarme şi face sport de trei ori pe săptămână. În călătoria ei, smartwatch-ul a devenit un partener care are grijă să îi amintească de drumul pe care a pornit, în urmă cu şase ani. "Pot să înregistrez câte pahare cu apă beau, antrenamentele, antrenamentele în sală, antrenamentele afară. Mă ajută să rămân ancorată şi motivată şi, uite, nu s-au mai întors cele 40 de kilograme", spune Ioana Dumitrescu.

În România, piaţa dispozitivelor inteligente creşte cu 30% în fiecare an

În România, piaţa dispozitivelor inteligente creşte cu 30%, în fiecare an, iar datele arată că peste 73% dintre utilizatori au reuşit să slăbească până la 10 kilograme, dacă şi-au setat acest obiectiv în aplicaţie. Aşa se face că smartwatch-urile au devenit noii antrenori personali. "Îţi analizează somnul, activitatea de peste zi şi variaţia ritmului cardiac şi, în funcţie de aceşti trei factori, îţi acordă o notă", a declarat Alexandra Pahomi - marketing manager brand device-uri.

Online s-au mutat şi planurile alimentare. Un meniu echilibrat, cu trei mese pe zi şi două gustări, costă între 74 şi 99 de lei. "Pentru cei care sunt vegani, livrăm meniu vegan, avem şi meniul de detox. De asemenea, avem un meniu destinat sportivilor care vor să slăbească sau să pună masă musculară, un regim hiperproteic", a declarat Mario Popescu - expert nutriţie.

Cum orice corp sănătos are nevoie şi de o minte pe măsură, mulţi români au descoperit avantajele meditaţiei ghidate. "Este super flexibil programul, nu depind de o persoană, nu depind de o locaţie şi, mai ales, au libertatea să mediteze când vor, dar şi să primească suport atunci când au nevoie", a declarat Florentina Gionea - lifecoach spiritual. La final de lună, un stil de viaţă sănătos ne costă 1000 de lei. Este un buget mediu, care include abonamente la sport şi meditaţie, mese prestabilite de un nutriţionist şi o vizită la spa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Tehnologie » Cum putem preveni 75% dintre bolile cronice: aplicaţii pentru starea de bine