Antena Meniu Search
x
LIVE

Apple va prezenta noile telefoane iPhone 12. Informaţii despre data lansării

Data lansării noilor telefoane iPhone 12 ar putea fi dezvăluită la un eveniment anunţat de Apple în luna octombrie.

De Cornel Preda la 07.10.2020, 13:42
Telefoane iPhone expuse într-un magazin Apple
Telefoane iPhone expuse într-un magazin Apple - Profimedia Images
  • Data lansării iPhone 12 ar putea fi diferită între modele
  • Apple ar putea lansa patru telefoane cu ocazia evenimentului din octombrie

Apple a trimis invitaţii pentru un eveniment care va avea loc pe 13 octombrie, când vor fi prezentate cel mai probabil noile telefoane iPhone 12, scrie TNW.com.

Invitaţia primită confirmă informaţiile apărute pe surse în august, care sugerau că Apple Watch şi iPad vor fi dezvăluite în septembrie, înainte ca iPhone 12 să fie prezentat în octombrie.

Când vor fi lansate telefoanele iPhone 12

Nu se ştiu mai multe detalii despre iPhone 12, însă acelaşi zvonuri au vorbit despre posibilitatea lansării a patru modele la acest eveniment: iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro şi iPhone 12 Pro Max, diferenţa dintre acestea fiind de performanţe şi mărime.

Alte surse vorbesc despre suport 5G și un nou design care va semăna cu iPhone 4.

Se zvonește că noile iPhone-uri vor fi lansate la date diferite. Precomenzile pentru iPhone 12 ar urma să fie pornite în timpul prezentării live și să fie livrate începând de săptămâna următoare, în timp ce precomenzile pentru modelele iPhone 12 Pro nu vor fi disponibile până în noiembrie.

Data lansării, amânată de Covid-19

Noile telefoane sunt lansate mai târziu decât o făcea deobicei Apple până acum, luna septembrie fiind favorizată în trecut pentru prezentări.

Totuși, cel mai probabil din cauza pandemiei COVID-19, prezentările principalelor produse au fost amânate.

Apple a organizat totuși un eveniment în septembrie, însă atunci a ales să prezinte doar noile ceasuri Apple, noile iPad-uri și Apple Air.

Ca și în octombrie, evenimentul va fi complet virtual și va începe la ora 20, ora României.

Citește și:

Noul iPad și iPad Air

Noul iPad diferă foarte puţin faţă de cel vechi, atât ca design, cât şi din punct de vedere tehnic. Cea mai importantă noutate este cipul A12 Bionic, despre care Apple spune că este cu 40% decât vechiul procesor şi de două ori mai rapid în ceea ce priveşte performanţa grafică. În rest, este aceeaşi tabletă cu ecran de 10,2 inch, dar care acum va costa 329 dolari.

Noul iPad Air are un liquid retina display de 10,9 inch, cu o rezoluţie de 2360 x 1650 pixeli. A14, SIP-ul de la baza noii tablete, are în compunere 11,8 miliarde de tranzistori şi este, conform Apple, primul construit pe un proces de 5 nanometri. Procesorul are 6 nuclee şi promite să fie cu 40% mai rapid decât cel de pe vechiul iPad Air, iar GPU-ul are 4 nuclee. Apple a integrat acum senzorul Touch ID în butonul de power. Practic, autentificarea se va face în momentul apăsării acestui buton. În premieră pentru Apple, noul iPad Air va folosi o conexiune USB-C inclusiv pentru alimentare. Preţul de pornire pentru iPad Air este de 599 dolari.

Watch Series 6 şi Watch SE

Noul Watch Series 6 nu vine cu o schimbare revoluţionară de design. În schimb, aduce mai multă putere, cadrane virtuale şi, nu în ultimul rând, facilităţi din zona sănătăţii, cea în care Tim Cook spune că se află viitorul companiei. Smartwatch-ul Apple va folosi un SIP-ul S6, la baza căruia stă A13 Bionic, chipset folosit de unele dintre cele mai recente dispozitive mobile ale companiei.

Marea noutate pe partea de sănătate este posibilitate măsurarii nivelului de sânge de oxigen. Operaţiunea durează 15 secunde şi se foloseşte de lumina roşie şi infraroşie a cărei reflexie o măsoară pentru a “citi” culoarea sângelui şi a măsura astfel nivelul de O2. Watch Series 6 va costa 399 dolari.

Alături de Watch Series 6, Apple a prezentat şi un nou ceas inteligent, care va fi plasat undeva mai jos ca preţ. Se va numi Watch SE (ca iPhone SE) şi va costa 279 dolari. Watch SE, care preia multe din caracteristicile de design ale lui Series 4, are la bază chipset-ul S5, despre care Apple spune că este de două ori mai rapid decât cel din Series 3. Noul smartwatch dispune de accelerometru, compas, giroscop, senzori de mişcare, detecţie a pricipitărilor şi poate, de asemenea, măsura pulsul.

Apple a prezentat, cu această ocazie, o nouă aplicaţie pentru sport, dezvoltată în jurul Apple Watch. Fitness Plus include un catalog de antrenamente video pentru o serie întreagă de activităţi, ce pot fi vizualizate inclusiv pe iPhone şi iPad. Aplicaţia va trimite valorile de efort în timp real pentru ciclism, dans, yoga şi altele. Fitness Plus va costa 9.99 dolari pe lună sau 79.99 dolari pe an.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Apple va prezenta noile telefoane iPhone 12. Informaţii despre data lansării