Antena Meniu Search
x

Video De ce important să nu luăm imediat telefoanele sau tabletele din mâinile copiilor? Avantajele neaşteptate ale expunerii la lumea virtuală

Despre jocurile video şi impactul lor negativ asupra copiilor am tot vorbit. Strică ochii, coloana, pofta de socializare... Astăzi însă vom aborda subiectul dintr-un alt unghi. Jocurile video pot avea şi părţile lor bune. Copilul va învăţa mult mai uşor engleza vorbită. Ba mai mult, jocurile video pot ajuta şi în relaţia părinte-copil. Altfel spus, în loc să le interzicem, mai bine încercăm să intrăm în lumea copiilor şi să le fim aproape. Să ne jucăm cu ei. Vom descoperi avantaje neaşteptate. Iată ce spun şi specialiştii.

de Redactia Observator

la 05.08.2022, 18:37

Vezi și

"Cred ca e cel mai important sa petrecem timp de calitate cu copiii si daca lumea lui inseamna jocuri pe calculator, da, ar trebui sa intram si noi", a declarat Mihaela Roşca, consilier parental. "Marea sansa pe care o are parintele e sa-i cunoasca lumea copilului si asa sa isi consolideze relatia. Cred ca e necesar sa imblanzim aceasta spaima si sa vedem oportunitatea din ea. Ele satisfac o nevoie de cunoastere a copilului de cunoastere. de conectare cu un plan imaginar, poate sa faca lucruri care in realitate nu ii sunt accesibile, are superputeri, are acel buton de reintoarcere in trecut", a declarat Elena Tiron, psihoterapeut.

Cat despre timpul maxim pe care ar trebui sa il petreaca cei mici in fata calculatorului, specialiştii vorbesc despre o oră maxim pe zi şi asta doar pentru copii de peste 7 ani. Şi tot joaca împreună cu copilul te poate ajuta să controlezi şi mai bine acest timp. "Atunci cand incepi sa nu mai vezi jocurile ca pe acel ceva nociv copilul vede si automat reusesti sa ii impui mai usor o limita pentru ca nu mai esti acel bau bau ci esti un partener de joaca faceti o echipa", a declarat Mihaela Roşca, consilier parental.

Iar de la jocul pe calculator la... lecţiile de robotică este un pas mic. Le vor cere cel mai probabil chiar copiii. Cine nu vrea să-şi creeze propriul joc sau propriul robot pe care ulterior să-l şi programeze? "Îi invatam sa programeze, bineinteles limbaje de programare special concepute pentru copii, sa isi programeze robotei, sa creeze din piese lego pentru ca toti copiii sunt fascinati de lego si sa le dea viata. ii invatam prin joaca sa inteleaga tehnologia si gadgeturile, iar pe parinti ii invatam sa redescopere joaca si sa petreaca timp cu copiii", a declarat Florin Roşca, trainer club robotica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » De ce important să nu luăm imediat telefoanele sau tabletele din mâinile copiilor? Avantajele neaşteptate ale expunerii la lumea virtuală