Meniu
Search
x

Devtalks, summitul pasionaților de IT și Tehnologie, organizat la Cluj

Pasionaţii de IT şi tehnologie şi-au dat întâlnire la Cluj. Cea de-a cincea ediţie a evenimentului DevTalks a adunat zeci de speakeri de renume şi companii de top, care au discutat despre cele mai noi tendinţe în domeniu.

De Redactia Observator la 17.05.2019, 10:22
Vezi și

Pasionaţii de IT şi tehnologie şi-au dat întâlnire la Cluj. Cea de-a cincea ediţie a evenimentului DevTalks a adunat zeci de speakeri de renume şi companii de top, care au discutat despre cele mai noi tendinţe în domeniu, au împărtăşit din experienţele proprii şi au venit cu proiecte inedite. Printre participanţi s-a aflat şi un puşti de 11 ani, premiat internaţional pentru jocurile video pe care le-a creat.

Evenimentul a reunit profesionişti de renume din IT şi tehnologie, cu multă experienţă.

Surpriza a fost însă Matei, un copil pasionat de jocurile pe calculator.

Matei Carăvățeanu: Mi-am dezvoltat pasiunea pentru gamming jucând Starcraft 1, Diablo 1, jucând şi petrecându-mi timp efectiv jucând.

Puştiul, care este programator de la 6 ani, a creat mai multe jocuri pentru care a primit un premiu în Irlanda. Şi, pentru că este atât de talentat, ofertele de colaborare au apărut imediat.

Radu George Cărăvățeanu, tatăl lui Matei: Există nişte companii interesate deocamdată, cel puţin, de lucrările lui 3D.

Acum simte gustul succesului, deşi în spate e multă muncă.

Matei Carăvățeanu: Poţi să ai 6 ani de muncă într-un joc şi să nu fii apreciat deloc. Poţi să ai 2 luni de muncă într-un joc sau o săptămână de muncă într-un joc şi să ajungă bestseller.

Au fost prezentate şi mai multe proiecte ingenioase.

Andrei Nicu, manager de vânzări: Avem două animale de pluş şi softul nostru de itracking, poţi interacţiona cu ele. Scot sunete în momentul în care detectează la care te-ai uitat. Îmi place să cred că pe zona de retail îţi poţi da seama care jucăii sunt mai apreciate de public folosind softul nostru.

Şi medicii se bucură de inovaţii în domeniu

Andrei Tănescu, cofondator companie: Avem o aplicaţie care vine în ajutorul radiologilor, ca să îi ajute să ajungă la diagnostice mai precise şi mai rapide.

Peste 1500 de persoane au participat la evenimentul DevTalks.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Devtalks, summitul pasionaților de IT și Tehnologie, organizat la Cluj