Antena Meniu Search
x

Dyson lansează căști Bluetooth cu mască: purifică aerul și anulează zgomotul. Cât costă Dyson Zone

Dyson Zone, primul produs care poate fi purtat al companiei Dyson este cel puțin ciudat. Este o pereche de căști care filtrează aerul și anulează zgomotul.

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 09:22

Vezi și

Dyson lansează pe piață primul său produs care poate fi purtat și care are la bază experiența companiei în purificarea aerului. Este vorba de căști Bluetooth cu funcție de anulare a zgomotului destinat locuitorilor din orașe care doresc să evite aerul poluat. Este evident un produs diferit de tot ce a făcut compania până acum și a atras deja comentarii ironice, relatează The Guardian.

Cât costă noile căști Dyson?

Cel mai nou produs Dyson constă într-un set de căști mari, cu un instrument de tip mască de plastic, care se conectează de la ureche la ureche peste gura purtătorului și arată de parcă este desprins dintr-un film SF. Furnizează aer purificat către gură și nas, în timp ce tratează simultan și poluarea fonică prin tehnologia de anulare a zgomotului.

„Poluarea aerului este o problemă globală  - ne afectează oriunde mergem. În casele noastre, la școală, la serviciu și în timp ce călătorim, fie pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public sau privat. Dyson Zone purifică aerul pe care îl respiri atunci când ești în mișcare. Și, spre deosebire de măștile faciale, oferă un val de aer proaspăt fără să îți atingă fața.”,  a spus inginerul șef Jake Dyson.

Pe acelaşi subiect

Dyson Zone va fi lansat pe piață în toamnă, la un preț premium încă neanunțat, estimat între 600 și 1.200 de euro. 

Cum funcționează căștile Dyson

Designul Dyson Zone i-a făcut deja pe mulți să ridice din sprâncene. În fiecare cască există un ventilator compresor și un filtru cu două straturi de purificare a aerului.  Aerul este aspirat prin filtre care-l curăță de 99% din particulele de până la 0,1 microni, inclusiv polen, bacterii și praf, precum și de gaze poluante ca sulful sau dioxidul de azot. Aerul filtrat este apoi împins în interiorului unui dispozitiv, care se așează chiar în fața gurii și a nasului, fără a intra în contact cu pielea, creând o bulă de aer curat pentru ca purtătorul să respire.

Căștile au senzori care detectează cât de repede se mișcă purtătorul și ajustează automat fluxul de aer, setat pe trei niveluri de intensitate. Poate furniza până la 5 litri de aer curat pe secundă, rata de respirație echivalentă unei alergări. Un senzor de calitate a aerului din casca stângă monitorizează în timp real nivelul de poluare, trimițând datele către o aplicație de pe telefon care alertează când trebuie înlocuite filtrele. Un filtru ar urma să fie valabil timp de aproximativ 12 luni de utilizare în Europa. Perioada scade în medii mai poluate.

Masca are brațe reglabile și este atașată de căști prin intermediul magneților care pot fi deblocați, astfel încât dispozitivul să cadă până la bărbia purtătorului, oprind ventilatoarele pentru a-i permite acestuia să vorbească cu ceilalți. Există atașată o mască suplimentară care se află între dispozitiv și față, inclusiv un filtru FFP2, pentru a răspunde regulilor pandemiei de Covid-19.

Tehnologia de anulare a zgomotului este similară cu cea de la Bose sau Sony. Folosește microfoane pentru a monitoriza sunetul din exterior și compresoare care se rotesc odată cu mișcarea capului. Căștile pot fi folosite fără funcția de purificare a aerului prin detașarea măștii.

Bateria durează până la 4,5 ore cu cea mai mică rată de purificare a aerului sau maxim 90 de minute. Rezistă până la 40 de ore atunci când sunt folosite doar pe post de căști, se încarcă rapid prin USB-C până la 60% în 20 de minute. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Dyson lansează căști Bluetooth cu mască: purifică aerul și anulează zgomotul. Cât costă Dyson Zone