Antena Meniu Search
x
LIVE

Elon Musk vrea să construiască o nouă rețea socială care să rivalizeze cu Facebook

Elon Musk, directorul general al producătorului american de automobile electrice Tesla, se gândeşte serios la construirea unei noi platforme de socializare, a declarat miliardarul într-un tweet, transmite Reuters.

De Redactia Observator la 28.03.2022, 07:38
Elon Musk vrea să construiască o nouă rețea socială care să rivalizeze cu Facebook
Elon Musk vrea să construiască o nouă rețea socială care să rivalizeze cu Facebook - Profimedia Images

Musk a răspuns la întrebarea unui utilizator al Twitter dacă ar lua în considerare construirea unei platforme de social media constând dintr-un algoritm cu sursă deschisă şi una care să acorde prioritate libertăţii de exprimare şi în care propaganda să fie minimă.

Musk, un utilizator prolific al Twitter, a fost critic la adresa platformei de socializare şi a politicilor acesteia în ultima vreme, el afirmând că această companie subminează democraţia prin nerespectarea principiilor libertăţii de exprimare.

Tweet-ul său, publicat sâmbătă, a venit la o zi după ce a publicat un sondaj pe Twitter în care îi întreabă utilizatori dacă cred că Twitter aderă la principiul libertăţii de exprimare, la care peste 70% au votat ”nu”.

"Consecinţele acestui sondaj vor fi importante. Vă rugăm să votaţi cu atenţie", a spus el vineri.

Dacă Musk decide să continue cu crearea unei noi platforme, el s-ar alătura unui număr în creştere de companii de tehnologie care se poziţionează drept susţinătoare ale libertăţii de exprimare şi care speră să atragă utilizatorii care simt că opiniile lor sunt suprimate pe platforme precum Twitter, Facebook şi YouTube.

Niciuna dintre companii, inclusiv Truth Social a lui Donald Trump, Gettr şi Parler şi site-ul video Rumble, nu s-a apropiat deocamdată de acoperirea şi popularitatea platformelor mainstream.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Elon Musk vrea să construiască o nouă rețea socială care să rivalizeze cu Facebook