Antena Meniu Search
x

Facebook anunţă noi schimbări. Messenger va începe să cripteze toate conversaţiile

Meta a început să testeze criptarea end-to-end pentru serviciul Messenger şi plănuieşte să lanseze această facilitate pentru toţi utilizatorii în cursul anului viitor, scrie news.ro.

de Redactia Observator

la 12.08.2022, 09:59

Messenger va cripta toate conversaţiile de anul viitor
Messenger va cripta toate conversaţiile de anul viitor - Shutterstock - foto ilustrativ

Messenger, a doua aplicaţie de chat deţinută de Meta, alături de WhatsApp, oferă de la începutul acestui an opţiunea criptării conversaţiilor. Aceasta, însă, nu poate fi folosită decât punctual, la comanda utilizatorului, pentru anumite conversaţii.

Noi schimbări pe Facebook Messenger

Abordarea actuală face ca doar un mic număr de utilizatorii să aibă discuţiile criptate. Asta pentru că, în această formă, doar cei cu adevărat preocupaţi de propria intimitate se duc activeze această facilitate atunci când consideră necesar.

De anul viitor, însă, E2EE (criptarea de la un capăt la celălalt al conversaţiei) va fi activată în mod implicit pentru toţi utilizatorii serviciului, adică exact cum este cazul la WhatsApp de mulţi ani.

Pe acelaşi subiect

Meta spune că în această săptămână a început să facă primele teste în acest sens. Aleatoriu, conversaţiile anumitor utilizatori vor fi criptate automat, pentru ca inginerii companiei să vadă cum funcţionează această facilitate şi ce probleme trebuie rezolvate.

Tehnologia E2EE face ca discuţiile să nu poată fi văzute de nimeni, în afara celor doi (sau mai mulţi) utilizatori. Nici măcar Meta nu va putea să vadă discuţiile criptate astfel.

În plus, compania spune că va cripta şi backup-urile făcute în cloud, care conţin istoricul convorbirilor purtate de utilizatorii aplicaţiei Messenger.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Tehnologie » Facebook anunţă noi schimbări. Messenger va începe să cripteze toate conversaţiile