Antena Meniu Search
x

Gaură de securitate majoră în telefoanele cu Wi-Fi. Dacă este deschis portul 5555, telefonul e controlabil

Specialiştii Bitdefender au anunţat că atacatorii din spatele botnet-ului Hide ’N Seek speculează o funcţionalitate de testare activată automat în procesul de producţie şi pot controla de la distanţă telefoanele mobile.

Specialiştii Bitdefender au anunţat că atacatorii din spatele botnet-ului Hide ’N Seek speculează o funcţionalitate de testare activată automat în procesul de producţie şi pot controla de la distanţă telefoanele mobile.

Atacatorii exploatează modulul pentru depanare prin Wi-Fi, prin care producătorii şi dezvoltatorii de aplicaţii testează de pe un alt dispozitiv eventuale disfuncţionalităţi ale sistemului de operare sau ale programelor preinstalate.

Cum modulul pentru depanare prin Wi-Fi nu este dezactivat de producător după faza de testare, utilizatorii care nu verifică atent starea acestuia ajung să folosească fără ştiinţa lor un dispozitiv vizibil de pe internet şi controlabil de la distanţă.

Specialiştii avertizează că atacatorii pot găsi dispozitivele vulnerabile scanând internetul după portul 5555 şi le pot controla mizând pe faptul că se folosesc de o funcţionalitate complet legitimă din sistemul de operare Android, având practic drepturi privilegiate asupra dispozitivului.

Pe acelaşi subiect

”Sunt vizate nu doar telefoanele cu Android, ci orice dispozitiv care foloseşte acest sistem de operare şi are protocolul activat. Cel puţin 40.000 de dispozitive ar putea ajunge sub controlul atacatorilor, conform unui instrument de monitorizare a dispozitivelor inteligente vulnerabile. Reţelele de tip botnet pot fi folosite pentru atacuri care să ducă la blocarea anumitor site-uri”, se arată în comunicatul Bitdefender.

Experţii recomandă utilizatorilor să verifice secţiunea „Opţiuni dezvoltator” după cumpărarea dispozitivului şi s-o dezactiveze dacă aceasta este preactivată.

De asemenea, folosiţi un instrument de scanare a gadgeturilor din reţea pentru a le găsi pe cele vulnerabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » Gaură de securitate majoră în telefoanele cu Wi-Fi. Dacă este deschis portul 5555, telefonul e controlabil