Antena Meniu Search
x

Instagram a introdus un nou sistem de verificare a vârstei utilizatorilor. Cum funcţionează noua tehnologie

Aplicaţia Instagram a inaugurat un nou sistem prin care fiecare persoană care încearcă să îşi editeze data naşterii de la sub 18 ani, la peste 18 ani, va fi rugată să îşi verifice vârsta fie prin încărcarea actului de identitate, fie prin înregistrarea unui selfie care va fi analizat de o tehnologie de estimare a vârstei, potrivit Independent, citat de Mediafax. Măsura a fost introdusă deja în Marea Britanie şi Uniunea Europeană. 

de Redactia Observator

la 07.11.2022, 22:51

Instagram
Măsura a fost introdusă în Marea Britanie şi în ţările membre UE - Shutterstock

Instagram a declarat că această măsură de siguranţă va ajuta fiecare utilizator să beneficieze de o experienţă adecvată vârstei. Militanţii din mediul online au vrut de mult timp ca tehnologia de verificare a vârstei să fie obligatorie, pentru a proteja copiii de conţinuturi inadecvate si potenţial däunätoare. 

Pentru a analiza videoclipurile, Instagram colaborează cu compania britanică Yoti, specializată în acest tip de tehnologii. Firma foloseşte tehnologia pentru a analiza trasăturile faciale, iar apoi transmite informaţiile despre vârstă câtre Instagram. 

În acest proces, niciun detaliu al contului utilizatorului nu este vizibil companiei, aceasta estimând vârsta persoanelor fără să le identifice sau recunoască. Potrivit celor două firme, videoclipurile sunt şterse instantaneu după analizarea feţelor. 

Ce au declarat cele două companii

Pe acelaşi subiect

"Vrem ca toată lumea să experimenteze Instagram într-un mod adecvat vârstei lor, ceea ce înseamnă că trebuie să ştim câţi ani au - iar aceasta este o provocare în întreaga noastră industrie. De aceea, anunţul de astăzi este un pas atât de important şi suntem deosebit de încântaţi să lucrăm cu Yoti, care este lider în construirea tehnologiilor eficiente de verificare a vârstei, punând în acelaşi timp confidenţialitatea pe primul loc", a declarat directorul de politici publice al Instagram, Tara Hopkins

"Suntem încântaţi să ne continuăm colaborarea cu Meta pentru a crea experienţe adecvate vârstei (utilizatorilor) şi pentru a le permite oamenilor să se dezvolte şi să fie în siguranţă online. Estimarea noastră facială a vârstei este o soluţie care protejează confidenţialitatea", a declarat directorul de politici şi reglementare al Yoti, Julie Dawson

Ca răspuns la noua măsură, Societatea Națională pentru Prevenirea cruzimii față de copi (NSPCC) a declarat că este mulţumită de măsurile luate, dar a afirmat că tehnologia ar trebui să fie aplicată tuturor celor care accesează reţeaua de socializare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Instagram a introdus un nou sistem de verificare a vârstei utilizatorilor. Cum funcţionează noua tehnologie