Antena Meniu Search
x

Sistemul de operare iOS 12, lansat astăzi. Apple a acceptat Google Maps și Waze în CarPlay

Sistemul de operare iOS 12 va fi lansat astăzi. Apple a acceptat Google Maps și Waze în aplicația CarPlay.

Sistemul de operare iOS 12 va fi lansat astăzi. Apple a acceptat Google Maps și Waze în aplicația CarPlay.

La cinci zile după lansarea oficială a celor mai noi telefoane Apple, iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone Xr, astăzi va fi lansat și ultimul sistem de operare al companiei americane, iOS 12.

Noile telefoane iphone lansate de Apple

Cei care doresc să se bucure de noul sistem de operare nu au nevoie neapărat de noile smarphone-uri iPhone XS sau iPhone XS Max, ci își pot face un upgrade la vechiul sistem de operare, scrie techradar.com.

Pe acelaşi subiect

Utilizatorii vechilor telefoane iPhone sau a tabletelor iPad vor simți că aceatea sunt ca noi cu ajutorul unor aplicații precum Memoji sau Group Notifications, dar și cu îmbunătățirile din punct de vedere tehnic.

Specialiștii care au testat noul sistem de operare iOS 12 susțin că este substanțial mai bun decât iOS 11, care a întâmpinat mai multe probeme și bug-uri, scriu cei de la techradar.com. 

Astfel, vechile telefoane iPhones vor fi cu 40% până la 70% mai rapide la anumite sarcini cu noul iOS 12.

Închiderea ferestrelor de aplicații în iOS 12 este acum mai ușoară, datorită faptului că tot ce trebuie să faceți este să glisați într-o aplicație deschisă pentru a le elimina din meniul multitasking. La iOS 11, utilizatorii erau obligați să apese pe aplicație până când apăreau pictogramele de închidere roșii deasupra fiecărei aplicații și apoi să apese acele mici pictograme roșii pentru a închide aplicația. 

În al doilea rând, la vechile telefoane se putea întâmpla ca, atunci când apucai telefonul, să apeși accdental pe butonul de volum ridicat și pe butonul de alimentare, o combinație de butoane care ducea la realizarea unei capturi de ecran. Apple a dezactivat această acțiune, astfel că sistemul iOS 12 Photos nu va mai fi încărcat cu capturi de ecran nefolositoare.

Sistemul de operare iOS 12 va include, de asemenea, o nouă aplicație, numită Siri Shorcuts, care permite utilizatorului să realizeze mai multe sarcini printr-o singură comandă.

Google Maps și Waze, acceptate de Apple în iOS 12

În trecut, Apple nu permitea dezvoltatorilor de aplicaţii să publice propriile soluţii de navigaţie pentru CarPlay, limitând utilizatori doar la Apple Maps.

Acum, Apple a acceptat introducerea în sistemul de operare iOS 12 a unei versiuni beta de Google Maps care va fi compatibilă cu sistemul de conectivitate auto CarPlay de la Apple.

Astfel, odată cu iOS 12, anumiţi utilizatori ai sistemului de operare Apple vor putea să testeze şi noua aplicaţie de hărţi pentru maşini.

Aplicaţia Google Maps pentru CarPlay aduce aspectul vizual familiar al hărţilor, atât în modul de navigaţie, cât şi în cel de afişare al imaginilor din satelit, însă păstrează aceeaşi interfaţă pe care utilizatorii ştiu deja să o utilizeze de la Apple Maps, scrie go4it.ro.

Există în meniu posibilitatea de a seta adrese preferate, un loc de muncă şi adresa de acasă, navigaţie rapidă către cea mai apropiată benzinărie şi posibilitatea de a realiza rute ocolind autostrăzile sau staţiile de taxare. 

Apple a confirmat şi faptul că Waze va fi compatibil cu iOS12 şi CarPlay.

Waze a fost integrat în Apple CarPlay, însă este disponibil momentan doar pentru cei care s-au înscris în programul de beta testeri. Aceasta reprezintă ultima etapă din dezvoltarea unei aplicații și implică utilizatori reali, înscriși într-un program de testeri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Tehnologie » Sistemul de operare iOS 12, lansat astăzi. Apple a acceptat Google Maps și Waze în CarPlay